İsrail’de ekonomik kriz: Binlerce işletme kapandı

İsrail'de Gazze Şeridi'ne yönelik başlatılan ve devam eden saldırılar, ülke genelinde ekonomik krize yol açtı. Maariv gazetesinin bildirdiğine göre, saldırıların başlangıcından bu yana 46 bin işletme ekonomik nedenlerle kapandı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
10 Temmuz 2024 23:32
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 00:43
İsrail’de ekonomik kriz: Binlerce işletme kapandı
AK
Afife Kaya Editör

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlatılan ve devam eden saldırılar nedeniyle ekonomik açıdan büyük bir sarsıntı yaşıyor. Maariv gazetesinin haberine göre, saldırılar ülke genelindeki işletmeler üzerinde ciddi ekonomik baskılar oluşturdu. İsrail merkezli finansal değerlendirme şirketi Coface Bdi'nin son raporuna göre, saldırıların başlangıcından bu yana yaklaşık 46 bin işletme ekonomik zorluklar nedeniyle kapandı.

Coface Bdi CEO’su Yoel Amir, Gazze'ye yönelik saldırıların ekonomik etkilerini değerlendirirken, bu süreci Covid-19 salgınına benzetiyor. Amir, "2020 yılında yaşanan pandemi döneminde olduğu gibi, şu anda da İsrail ekonomisi çeşitli sektörlerde derin yaralar almaktadır. İnşaat, ticaret, tarım, turizm ve hizmet sektörleri özellikle büyük kayıplar yaşamaktadır" dedi.


Özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin büyük çoğunluğunun saldırıların etkisiyle ciddi zararlar gördüğü belirtiliyor. İsrail ekonomisinin önümüzdeki aylarda toparlanma sürecine girmesi beklenirken, Coface Bdi'nin öngörüleri ışığında yıl sonuna kadar 60 bin işyerinin kapanmasının muhtemel olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa