İsrail, Gazze'ye yoğun saldırı gerçekleştirdi

İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin batısındaki bölgelere yoğun hava saldırılarını gece boyunca gerçekleştirdi.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 04:27
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 04:27
İsrail, Gazze'ye yoğun saldırı gerçekleştirdi
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki alanlara yoğun hava saldırıları düzenledi.

Görgü tanıklarına göre, İsrail hava kuvvetleri, Gazze'nin batısında bulunan er-Rimal ve Tel el-Hava mahallelerine yoğun bombardıman yaptı.

Bu saldırılar sonucu bölgede büyük bir duman bulutu oluştu.

İsrail ordusu, dün sabah Gazze'ye havadan attığı broşürlerle, şehrin "tehlikeli çatışma bölgesi" olacağı konusunda uyarıda bulundu ve bölgedeki Filistinlilerden Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah'a göç etmelerini istedi.

Broşürlerdeki ifadelere göre, İsrail güçlerinin boşaltılmasını istediği alanların Gazze şehrinin tamamını kapsadığı görülmekte.

İsrail ordusu, geçen hafta da Gazze'deki bazı mahallelerde yaşayan Filistinlilerin bölgeyi terk etmeleri için duyurular yapmıştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana, Gazze'deki yaklaşık 1,9 milyon Filistinli zorla yerinden edildi. İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle milyonlarca Filistinli, defalarca göç etmek zorunda kaldı.

Daha önce Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'a sığınan Filistinlileri defalarca yerinden eden İsrail, bölge halkını zorunlu göçe sürüklemeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa