Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti. İletişim Başkanlığı görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 04:35
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 04:35
Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü
AA
Kaynak AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için bulunduğu ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarına devam ediyor.

NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'nun ardından Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da bir araya geldi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede, Türkiye-Almanya ikili ilişkilerini, Ukrayna-Rusya savaşını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için bulunduğu ABD'nin başkenti Washington'da Scholz'u kabul etti.

Görüşmede, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkiler, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları tartışıldı.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi ve mevcut ateşkes fırsatının kaybedilmemesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, çatışmaların bölgeye yayılmasını engellemek için çabaların artırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin yeniden canlandırılması için Almanya'dan destek beklediklerini de ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa