ABD, beklettiği bombaları İsrail'e göndermeye başladı

ABD, beklettiği sevkiyattan 227 kilogramlık bombaları İsrail'e göndermeye başladı. Açıklama ABD'li yetkiliden geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 06:10
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 05:51
ABD, beklettiği bombaları İsrail'e göndermeye başladı
AA
Kaynak AA

ABD'de Biden yönetimi, yaklaşık 2 aydır durdurduğu 227 kilogram (500 pound) bombaların İsrail'e sevkiyatını yeniden başlattı. İsmini vermek istemeyen bir yetkili, bu bombaların şu anda "nakliye sürecinde" olduğunu ve önümüzdeki haftalarda İsrail'e ulaşmasının beklendiğini belirtti.

Yetkili, İsrail'in Refah kentine saldırı düzenleyeceğini açıkladığı dönemde, ABD'nin esas endişesinin yoğun nüfusun bulunduğu alanlarda kullanılabilecek 1 tonluk (2 bin pound) bombalar olduğunu ifade etti. 227 kilogramlık bombaların 1 tonluk bombalarla aynı sevkiyatta yer alması nedeniyle naklinin durdurulduğunu açıklayan yetkili, "Bizim endişemiz 227 kilogramlık bombalarla ilgili değildi, bunlar olağan sürecin bir parçası olarak ilerliyor." dedi.

Yetkili, 227 kilogramlık bombaların ayrı olarak İsrail'e gönderildiğini ve 1 tonluk bombaların sevkiyatının ise hala bekletildiğini doğruladı. Biden yönetimi, mayıs ayında İsrail'in Refah kentine saldırı düzenleyeceğini açıklaması üzerine, sivil kayıpları engellemek için bu bombaların sevkiyatını durdurmuştu. Bu sevkiyatta 1800 adet 1 tonluk, 1700 adet de 227 kilogramlık bomba bulunduğu haberlere yansımıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa