TÜİK'ten yüzde 45-75 açıklaması...

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamada, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya tarafından yapılan açıklamanın bağlamında koparıldığı açıklandı.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 07:40
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 07:42
TÜİK'ten yüzde 45-75 açıklaması...
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Türkiye İstatistik Kurumu, Başkanı Erhan Çetinkaya'nın 8 Temmuz 2024 tarihinde medya kuruluşlarının Ankara temsilcilerine yaptığı sunumda geçen yüzde 45-75 enflasyon oranlarının bağlamından koparılarak yanlış şekilde medyaya servis edildiğini belirtti. 

Başkan Çetinkaya'nın ifadesi, her iki oranın da son derece yüksek enflasyon oranları olduğunu vurgulamak amacıyla kullanılmıştı. 

TÜİK, bu durumun manipülasyon olarak değerlendirildiğini ve başkanlarının açıklamalarının anlamının değiştirilerek medyada farklı bir şekilde sunulduğunu açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Kurum Başkanımız Dr. Erhan Çetinkaya tarafından 8 Temmuz 2024 tarihinde medya kuruluşlarının Ankara temsilcilerine yapılan sunumda yer alan ve toplantıda konuşulan hususların manipüle edildiği görülmektedir. Başkanımız bir soru üzerine 'yüzde 45-75 oranlarının her ikisi de son derece yüksek enflasyon oranlarıdır' ifadesini kullanmış olup açıklamalar bağlamından koparılarak maksatlı olarak medyaya farklı bir şekilde servis edilmiştir.''

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa