Erdoğan'dan NATO Liderler Zirvesi'nde terör mesajı

ABD'de NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği Gazze ve terör mesajlarıyla dünyaya seslendi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 13:54
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 16:01
Erdoğan'dan NATO Liderler Zirvesi'nde terör mesajı
O
Onur Çetinkaya Editör

75. yılını kutlayan NATO zirvesi düzenlendi.

"İsrail'in tahditleri son bulmalı"

Amerika Birleşik Devletleri'nde NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvede barış mesajları verdi.

Gazze'de İsrail soykırımının 9'uncu ayında da sürmesine tepki gösteren Erdoğan, İsrail'in tehdit ve çatışmalara son vermesi gerektiğini söyledi.

"Terör devleti hayali gerçekleşmeyecek"

Son zamanlarda Suriye-Türkiye ilişkilerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır hattı ve Suriye'nin terörden arındırılması gerektiğini belirtti.

Bölgede ertelenen sözde seçime dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Bölgemizde bir terör devleti kurabileceklerini düşünenler için bu büyük bir hayaldir ve asla gerçekleşmeyecektir. " ifadelerini kullandı.

NATO ve Rusya'ya mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dosyadaki bir diğer konu başlığı olan Rusya-Ukrayna arasında 2 yıldır süren çatışmalara değindi.

NATO ile Rusya arasında yaşanan zıtlaşma ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı, "NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma ihtimali kuşkusuz endişe vericidir." dedi.

"NATO'nun alternatifi olamaz"

Şanghay İşbirliği Örgütünün NATO'ya alternatif olmadığını dile getiren  Erdoğan, "Benzer şekilde BRICS'i de başka herhangi bir yapıya alternatif olarak görmüyoruz." açıklamasını yaptı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa