Mehmet Şimşek'ten enflasyon müjdesi

Enflasyonun düşüşe geçtiğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir sonraki ayı işaret etti. Bakan Şimşek, zorlu dönemin geride kaldığını söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 14:40
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 17:36
Mehmet Şimşek'ten enflasyon müjdesi
O
Onur Çetinkaya Editör

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

"Enflasyon yüzde 60'a inecek"

Haziran ayı aylık enflasyon rakamını 1,64, yıllık enflasyon rakamını ise 71,60 olarak açıklanmasının ardından enflasyona dair mesaj veren Şimşek, bir sonraki ayda enflasyonda gerileme yaşanacağını belirtti.

Enflasyonun bir sonraki ayda yüzde 60' a ineceğini söyleyen Şimşek, bu oranın yüzde 50'ye ineceğini vurguladı.

"En zoru geride kaldı"

Yıl sonunda enflasyon rakamında yüzde 42'ye kadar toleransı olduklarını belirten Bakan, enflasyonda en zor dönemin geride kaldığını bundan sonraki süreçte olacaklar için ise dezenflasyon döneminin başında olunduğunu hatırlattı.

3 yıllık programın henüz başında olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı, "Yılı yüzde 38 enflasyonla kapatmayı ümit ediyoruz" şeklinde konuştu. 

"Kişi başına gelirde artış"

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin FAFT tarafından gri listeden çıkarıldığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış kaynağa erişimin ortadan kalktığını ifade etti. 

Kur Korumalı Mevduat'tan çok kısa zamanda çıkılacağını söyleyen Şimşek, rezerv niteliğinin de  sağlandığını açıkladı.

Sözlerine devam eden Bakan Şimşek, "Kişi başına milli gelirde ilk defa Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek." ifadelerini kullandı.

"Bazı programları, birimleri kapatacağız"

Kamuda alınan tasarruf önlemleriyle ilgili konuşan  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamudaki büyün harcamaların gözden geçirildiğini söyledi.

Bazı birim ve programların kapatılacağını açıklayan Şimşek, vergide adaleti sağlamak için çalışanların  Gelir İdaresi'nde görevlendirileceğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa