Servet Yardımcı TFF başkan adaylığından çekildi

TFF Başkanlığı'na adaylığını açıklayan ve dün adaylığı resmileşen Servet Yardımcı, adaylıktan çekildi.

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 16:35
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 18:09
Servet Yardımcı TFF başkan adaylığından çekildi
EK
Ersin Küçükbarak

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) seçimli genel kurulu18 Temmuz'da yapılacak.

TFF başkanlığı için adaylık başvurusu dün (10 Temmuz) kabul edilen Servet Yardımcı,  bunu "Türk futboluna hayırlı olsun'' diyerek duyurmuştu.

 Servet Yardımcı, sadece 1 gün sonra beklenmedik bir karar vererek adaylıktan çekildi.

''İftiralarla dolu, kirli bir operasyona maruz kaldım"

Gün içinde kurmaylarıyla 'seçimden çekilme' konusunu değerlendiren Yardımcı, kararının gerekçelerini de kamuoyu ile paylaştı.

Yardımcı, UEFA'da yedi yılı aşkın zamandır devam eden görevi sırasında; 2019 Süper Kupa finalini, 2023 Şampiyonlar Ligi finalini, 2026 UEFA Avrupa Ligi finali, 2027 UEFA Konferans Ligi finalinin Türkiye’ye kazandırılmasında rol oynadığını ifade etti.

Sayısız toplantı ve etkinliğin Türkiye'de gerçekleştirilmesi, İtalya ile ortak düzenlenecek Euro 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğinin kazanılmasında da rolü olduğunu hatırlatan Yardımcı, kulüplerin Avrupa kupalarına katılma izinlerinin alınmasında, yüzlerce konu ve davada kritik hamleleriyle katkı sağladığını dile getirdi.

Yardımcı, en büyük hedefi ve hayalinin, Türk futbolunda ve UEFA'da elde ettiği birikimi Türkiye’ye kazandırmak ve Türk Futbolu'nun hak ettiği marka değerini elde etmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Servet Yardımcı, tüm bunlara rağmen; sahip olduğu karakter ve terbiye ile tamamen ters, yaptıklarıyla ve tecrübeleriyle asla örtüşmeyecek iftiralarla dolu kirli bir operasyona maruz kaldığını söyledi.

Yardımcı, “TFF başkanlığına adaylığımı açıklamamın ardından, malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam edebilmesi adına başlatılan kumpas, Rizeli Yardımcı ailesinin ve benimle birlikte yola çıkan insanların geçmişiyle ve ahlâkıyla asla bağdaşmayacak şekilde, yalanlarla, iftiralarla, kumpaslarla, şahsımı, ailemi, onurumu, haysiyetimi, itibarımı, hedef almaktadır.” dedi.

Sahip olduğu aile terbiyesi ve yetiştirilme şekli gereği  kendisiyle birlikte yola çıkan insanların da kumpaslarla karşı karşıya kalmasına asla izin veremeyeceğinin altını çizen Yardımcı,  “Türkiye'nin her kesimi tarafından değişmesi talep edilen bir futbol yapısının devam edebilmesi adına böyle bir operasyonla karşı karşıya kalmak, tüm futbol ailemiz adına büyük bir sorundur” değerlendirmesinde bulundu.

Yardımcı, halen, seçimi kazanabilmek için yeterli imza sayısı ve destek elinde olmasına rağmen, TFF başkan adaylığından, yedi yıldır devam eden UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerinden çekildiğini duyurdu.

Mehmet Büyükekşi'nin şansı arttı

Bu gelişme sonrası, bazı Süper Lig kulüpleri tarafından istifaya davet edilmesine rağmen yeniden aday olmaya karar veren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da destek verdiği   TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin seçilme şansının arttığı belirtiliyor.

Büyükekşi ile birlikte kesinleşen tek aday bir dönem Trabzonspor'da başkanlık yapan İbrahim Hacıosmanoğlu.

Daha önce adaylığını açıklamasına rağmen İsmail Uyanık ve Erdal Alkış resmi bir adım atmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa