Akkuyu'da yüzlerce işçi yemekten zehirlendi

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan 200 işçi, öğle yemeğinden sonra zehirlendi. Hastaneye kaldırılan 50 işçi tedavi edilerek taburcu edildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 17:56
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 19:25
Akkuyu'da yüzlerce işçi yemekten zehirlendi
AA
Kaynak AA

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan 200 işçi, öğle yemeği sonrası zehirlendi. Tarım ve Orman Müdürlüğü, olayın ardından Akkuyu NGS sahasındaki kantinlerden ve çalışanların kaldığı kamplardan gıda numuneleri aldı.

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamada, yemekhanede yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanarak revire başvuran yaklaşık 200 çalışandan 50'sinin hastaneye sevk edilerek tedavi gördüğü ve sonrasında taburcu edildiği belirtildi.

Şirketin yazılı açıklamasında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasında faaliyet gösteren inşaat şirketlerine bağlı bazı çalışanların, öğle yemeğinden sonra rahatsızlandığı bildirildi. Açıklamada, "Şu ana kadar yaklaşık 200 başvuru tespit edilmiş olup, 50 kişi hastaneye sevk edilmiştir. Hastaneye başvuranların tamamı, ayakta gördükleri tedavinin ardından taburcu edilmiştir." denildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin, Akkuyu NGS sahasındaki kantinlerden ve çalışanların ikamet ettiği kamplardan gıda numuneleri alarak inceleme başlattığı bildirildi. Ayrıca, Akkuyu Nükleer AŞ ve yemek hizmetlerinden sorumlu yüklenici firmaların yetkililere gerekli desteği sağladığı belirtildi. İnşaat sahasında sağlık personelinin bu denetim için fazla mesai yapacağı ifade edildi.

Şirketten yapılan açıklamada, soruşturmanın sürdüğü ve yemek hizmeti kurallarının taşeron kuruluşlar tarafından ihlal edilmesi durumunda yasal yollara başvurulacağı belirtildi. "Çalışanlara sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının sağlanması, Akkuyu NGS projesinin uygulanmasında önceliktir. Akkuyu Nükleer AŞ, projede yer alan tüm alt yüklenici kuruluşlardan da bu ilkelere uymalarını talep etmektedir." denildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa