"Muharrem İnce'ye sosyal medya kumpası" davası

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Maksut Serim adına düzenlenen sahte dekontlar ve İnce'ye yönelik sahte cinsel içerikli görüntülerin sosyal medyada yayıldığı iddialarıyla ilgili olarak yargılanan 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 19:05
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2024 09:38
''Muharrem İnce'ye sosyal medya kumpası'' davası
AK
Afife Kaya Editör

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Maksut Serim adına düzenlenen sahte dekontlara ve İnce'ye yönelik sahte cinsel içerikli görüntülerin sosyal medyada yayıldığı iddialarıyla ilgili olarak yargılanan 12 sanığın davasına devam edildi. Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Savcıdan Mütalaa

Duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, bazı suçlar yönünden sanıkların üzerine atılı suçların yasal unsurlarının oluşmadığından beraatlerini talep etti. Savcı, suç vasfının değişme ihtimaline binaen "internet veya sosyal medya üzerinden işlenen hakaret suçu" yönünden dosyanın Uzlaştırma Bürosu'na gönderilmesini ve sanıklar ile müştekiler arasında uzlaşma sağlanamaması durumunda sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi. Ayrıca mağdurlar Kerime Oruç ve Elif Duman'a karşı "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan sanıkların cezalandırılmasını ve tutuklulukta geçirdikleri sürenin cezalarından düşürülmesini talep etti.

Mahkeme Ara Kararını Verdi

Mahkeme, suç vasfının değişmesi ihtimaline binaen dosyanın Uzlaştırma Bürosu'na gönderilmesine, taraf vekillerinin mazeretlerinin kabulüne ve savcının mütalaasına karşı savunma yapmaları için avukatlara süre verilmesine karar verdi. Gelecek duruşmanın 13 Kasım'da yapılacağı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Muharrem İnce ile Maksut Serim müşteki, Elif Duman ile Kerime Oruç mağdur olarak yer aldı. İddianamede, şüpheliler Arkan G, Ethem G, Gülsün A, Kadir A, Mehmet G, Mehmet Ali C, Murat T, Mustafa Cengiz Ç, Salim Faruk K, Seyfullah T, Tekin A. ve Tülün K'nin, "sahte özel belgeyi bilerek kullanmak", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" ve "sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlarından 4 yıldan 9 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa