Suudi Arabistan'da tutuklu olan gazeteci serbest bırakıldı

Suudi Arabistan'da U19 futbol maçlarını takip etmek üzere görevli olan gazeteci Kurtuluş Demirbaş, 6 gün süren gözaltı sürecinin ardından Türk yetkililerin araya girmesiyle serbest bırakıldı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 19:06
GÜNCELLEME
11 Temmuz 2024 21:13
Suudi Arabistan'da tutuklu olan gazeteci serbest bırakıldı
AK
Afife Kaya Editör

Suudi Arabistan'da U19 futbol maçlarını takip etmek üzere görevli olarak bulunan ve 6 gündür gözaltında tutulan gazeteci Kurtuluş Demirbaş, bugün serbest bırakıldı. Taif'te gözaltında bulunan Demirbaş, Türk yetkililerin araya girmesiyle özgürlüğüne kavuştu.

"Küçük Bir Yanlış Anlaşılma Nedeniyle Gözaltında Tutuluyordum"

Serbest bırakılmasının ardından açıklamalarda bulunan Kurtuluş Demirbaş, gözaltına alınma nedeninin küçük bir yanlış anlaşılma olduğunu belirtti. Demirbaş, "Küçük bir yanlış anlaşılma nedeniyle 5 Temmuz itibarıyla Suudi Arabistan'da gözaltında tutuluyordum. Şu an itibarıyla şanlı Türk devletinin yetkililerinin araya girmesiyle bu yanlış anlaşılma giderilmiş durumda ve şu anda Konsolosluk aracımızla birlikte Cidde'deki temsilciliğimize gidiyoruz," dedi.

Demirbaş, sağlığının iyi olduğunu ve yanlış anlaşılmalara mahal verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Ben iyiyim. Lütfen yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim. Kimse haddini aşan açıklamalar yapmasın. Ben şu anda çok iyiyim. Türk devletinin yetkilileri şu anda burada. Kurtarılmamda emeği geçen tüm Türk yetkililerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa