Biden ve Trump başa baş: Seçim yarışı kızışıyor

ABD'de yapılan bir ankete göre, Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesini isteyenlerin oranı yüzde 67 olarak belirlendi. Biden'ın yaşı ve sağlık durumu tartışmaları devam ederken, bugün seçim yapılması durumunda Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile oy oranlarının neredeyse eşit olduğu görüldü.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 19:39
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2024 09:27
Biden ve Trump başa baş: Seçim yarışı kızışıyor
AK
Afife Kaya Editör

ABD'de yapılan bir ankete göre, Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesini isteyenlerin oranı yüzde 67 olarak belirlendi. Aynı ankette, bugün seçim yapılması durumunda Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile Biden'ın sandıkta neredeyse başa baş gittiği ortaya çıktı.

Biden’ın Yaşı Endişe Kaynağı

ABC News, Washington Post ve Ipsos tarafından 5-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete 2.431 kişi katıldı. Anket, Biden’ın adaylıktan çekilme tartışmaları ve Trump karşısındaki son durumu gözler önüne serdi. Katılımcıların yüzde 85'i, Biden’ın ikinci dönem başkanlık için "çok yaşlı" olduğunu belirtti. Yüzde 67'si ise kasımda yapılacak başkanlık seçimleri için Biden’ın adaylıktan çekilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Anket, bir yıl önce yapılan benzer bir çalışmada, Biden’ın başkanlık için çok yaşlı olduğunu düşünenlerin oranının yüzde 68 olduğunu ortaya koymuştu. Son ankette, Trump’ın yaşlı olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 60 olarak kaydedildi. Bu oran, bir yıl önceki ankette yüzde 44 seviyesindeydi.

Trump Biden’dan 1 Puan Önde

Biden’ın yaşı ve sağlık durumu nedeniyle yarıştan çekilme tartışmaları sürerken, bugün seçim olması halinde Trump’a karşı oy oranının sadece bir puan geriden geldiği görüldü. Ankete katılanların yüzde 46'sı "Bugün seçim olsaydı kime oy verirdiniz?" sorusuna Biden, yüzde 47'si ise Trump yanıtını verdi.

Kamala Harris, Trump Karşısında Daha Başarılı

Anket sonuçlarına göre, Biden’ın yarıştan çekilmesi ve yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in gelmesi durumunda Trump'ın yüzde 46 oyuna karşı Harris yüzde 49 ile 3 puan önde çıktı. Nisanda yapılan bir önceki ankette ise Trump yüzde 46, Biden yüzde 44 oranında katılımcılardan oy almıştı.

Anket sonuçları, Biden'ın 27 Haziran'daki canlı yayındaki tartışmadan çok fazla zarar görmediğini, Trump ile başa baş gittiğini gösterdi.

İlk Canlı Yayın ve Biden’ın Sağlık Durumu Tartışmaları

5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya geldi. 81 yaşındaki Biden, ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyemedi ve program sonrası yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Demokrat Partili bazı kesimler ve Biden’ı destekleyen medya kuruluşları, Biden’a "başkanlık seçimlerinden çekilmesi" çağrısı yaptı. Biden ise sağlık durumunun eskisi gibi olmadığını kabul ederek, Trump’a karşı en iyi alternatifin halen kendisi olduğunu savundu ve yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa