Servet Yardımcı'dan başkanlıktan çekilme paylaşımı

Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı adaylığından ve UEFA görevlerinden çekildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Adaylığı sırasında kendisi ve ailesi hakkında yapılan iftiraları reddederek, Türk futbolunun temiz ve şeffaf bir yapıya kavuşması amacıyla çıktığı bu yoldan, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ayrıldığını açıkladı.

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
11 Temmuz 2024 22:11
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2024 09:25
Servet Yardımcı'dan başkanlıktan çekilme paylaşımı
AK
Afife Kaya

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için adaylığını açıklayan Servet Yardımcı, beklenmedik bir kararla adaylıktan çekildiğini duyurdu. Türk futboluna ve UEFA yönetimine uzun yıllar hizmet veren Yardımcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adaylıktan ve UEFA İcra Kurulu Üyeliği ile UEFA Avrupa Ulusal Fedrasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini belirtti.

Yardımcı, adaylık sürecinde kendisi ve ailesi hakkında ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını savundu ve bu durumun kendisini Türk futbolu ve UEFA için yaptığı çalışmalarla örtüşmeyen kirli bir operasyona maruz bıraktığını ifade etti. "Sahip olduğum aile terbiyesi ve karakterimle böyle bir düzenin karşısında duramam" diyen Yardımcı, bu kararın Türk futbolunun geleceği adına verilmiş bir karar olduğunu vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise konuyla ilgili olarak gazeteci Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklamada, TFF seçimleriyle ilgili herhangi bir aday lehinde veya aleyhinde bir müdahalesinin olmadığını belirtti. Bakan Bak, "İddialar gerçek dışıdır. Bu süreçte herhangi bir diyaloğa girmedim" dedi.

Yardımcı'nın adaylık sürecinden çekilme kararı Türk futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Futbol camiası, yaşanan gelişmeleri yakından takip ederken, Yardımcı'ya destek verenler teşekkürlerini sunarken, Yardımcı da kulüp başkanlarından helallik dilemelerini rica etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa