Erdoğan'dan İsrail'e: Gözü dönmüş bir yapı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’nin ardından ABD’nin başkenti Washington’da basın toplantısı düzenledi.

AA
Kaynak AA, DHA
YAYINLAMA
12 Temmuz 2024 04:39
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2024 04:39
Erdoğan'dan İsrail'e: Gözü dönmüş bir yapı...
AA
Kaynak AA, DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında NATO Liderler Zirvesi'nin oturumlarını, ikili görüşmelerini, Rusya-Ukrayna savaşını ve Gazze'deki insani krizi değerlendirdi.

Erdoğan, Gazze'de yaklaşık 40 bin sivilin hayatını kaybettiğini, 100 bine yakın sivilin de yaralandığını belirtti.

''Gazze'de 7 Ekim'den bu yana büyük bir katliam yaşanıyor. Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 bine yakın masum insan İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitirdi. Yaklaşık 90 bin yaralı var.'' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

''Tüm temaslarımda, Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında devam eden zulme dikkat çektim. İsrail-Filistin meselesine kalıcı bir çözüm getirilmeden küresel barış ve istikrardan söz edilemeyeceğinin altını çizdim. İsrail, soykırım suçlamasıyla yargılandığı Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati tedbir ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını sürekli olarak ihlal ediyor. Netanyahu yönetimi, yayılmacı ve pervasız politikalarıyla sadece kendi vatandaşlarının değil, tüm bölgenin güvenliğini tehlikeye atıyor. Gelinen noktada şu durumun netleştiğini görüyoruz: Karşımızda savaş hukuku dahil, hiçbir hukuk, nizam, değer ve sınır tanımayan gözü dönmüş bir yapı var. Küresel vicdanın Filistinli sivillere yönelik saldırıların durdurulması için sokaklara döküldüğü bu dönemde İsrail'e askeri desteğin sürdürülmesi kabul edilemez. Oturumdaki konuşmamda bu konu üzerinde hassasiyetle durdum. İttifakımızın temel değerlerini ayaklar altına alan İsrail yönetiminin, NATO ile ortaklık ilişkisini sürdürmesi mümkün değildir.''

JOE BİDEN İLE AYAKÜSTÜ SOHBET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile ayaküstü sohbet etti.

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa