Joe Biden, Gazze için ateşkes planı 'kabul edildi' dedi ancak...

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze için sunduğu ateşkes planının, İsrail ve Hamas tarafından kabul edildi demesine rağmen İsrail yine saldırılarına devam etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Temmuz 2024 05:51
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2024 05:21
Joe Biden, Gazze için ateşkes planı 'kabul edildi' dedi ancak...
AA
Kaynak AA

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'da 3 gün süren NATO Zirvesi'nin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin, Gazze'de ateşkes sağlamak ve esirleri geri getirmek için aylardır çalıştığını belirten Biden, "6 hafta önce sunduğum detaylı plan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, G7, İsrail ve Hamas tarafından kabul edildi." dedi.

Joe Biden, bu konuların karmaşık olduğunu vurgulayarak, hala bazı eksiklikler olduğunu ancak ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

"Gidişat olumlu" diyen Biden, "Bu işi başarma ve savaşı sonlandırma konusunda kararlıyım." şeklinde konuştu.

Biden, en başından beri bölgede taraflarla iletişim kurduğunu, Gazze'ye daha fazla yardım, gıda ve ilaç ulaştırmak için çaba harcadığını belirtti.

İSRAİL SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir grup Filistinliyi hedef alması sonucu ölenlerin ve yaralananların olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları, bir İsrail savaş uçağının, Han Yunus'un merkezindeki Ebu Hamid kavşağı civarında toplanan vatandaşları hava saldırısıyla hedef aldığını söyledi.

Saldırıda ölenlerin ve yaralananların olduğunu ifade eden görgü tanıkları, ölü ve yaralıların kentteki Nasır Hastanesine kaldırıldığını aktardı.

Görgü tanıkları, saldırıda ölenlerin ve yaralananların sayısına ilişkin bilgi vermedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa