Yaz okulunda 25 öğrenci zehirlendi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki bir ortaokulda yaz eğitime gelen 25 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Temmuz 2024 06:37
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2024 05:46
Yaz okulunda 25 öğrenci zehirlendi
DHA
Kaynak DHA

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir ortaokulda yaz eğitimine katılan 25 öğrenci, yedikleri yemekten sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.

BULANTI VE KUSMA ŞİKAYETLERİ ARTTI

Tavşanlı ilçesindeki bir ortaokulda yaz eğitimi gören 25 öğrenci, öğlen yemeğinde birlikte yemek yedi. Eğitimin ardından evlerine dönen öğrencilerde bulantı ve kusma şikayetleri ortaya çıktı. 10-14 yaş arasındaki öğrenciler, aileleri tarafından Tavşanlı Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

EKİPLER TARAFINDAN YEMEKLERDEN NUMUNE ALINDI

Öğrenciler, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Okuldaki yemekten alınan numuneler tahlil için laboratuvara gönderildi. Konuyla ilgili inceleme devam ediyor.

BAŞLICA ZEHİRLENME BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yemek zehirlenmesinin belirtileri genellikle yemeğin tüketilmesinden birkaç saat ila birkaç gün sonra ortaya çıkmaktadır.

Bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, iştah kaybı, yorgunluk, baş dönmesi ve dehidrasyon başlıca zehirlenme belirtileri arasında yer alıyor.

Yemek zehirlenmesinin belirtileri kişiden kişiye değişebilir ve zehirlenmeye neden olan mikroorganizmaya bağlı olarak farklılık gösterebilir. Eğer bu belirtilerden bir veya birkaçı varsa tabbi yardım alınmalıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa