Okan Buruk'tan mağlubiyet sonrası açıklama...

Avusturya'daki ilk hazırlık maçında LASK Linz'e 3-2 mağlup olan Galatasaray'da Okan Buruk, oyun ve tempo olarak istedikleri yerde olduklarını söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
12 Temmuz 2024 07:37
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2024 06:43
Okan Buruk'tan mağlubiyet sonrası açıklama...
AA
Kaynak AA

Okan Buruk, Linz'deki Raiffeisen Arena'da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezon hazırlıklarının 8. gününde olduklarını ve ilk hazırlık maçını geride bıraktıklarını belirtti.

LASK karşısında genç oyunculara önemli süreler verdiğini ifade eden Buruk, "Görünen o ki, bu maç bizim için faydalı oldu. Birçok genç oyuncuya şans verdik. Memnunum, iyi bir maç oldu. İki takım da futbola odaklandı. Zor bir takıma karşı oynadık. Onlar için bu dördüncü hazırlık maçıydı. Oyun ve tempo olarak istediğimiz seviyedeydik. Her zaman olduğu gibi maçı kazanmak istiyorduk, ancak galip gelen tarafı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Genç oyuncular Yusuf Demir'in kampa hazır olduğunu vurgulayan Buruk, savunma oyuncusu Metehan Baltacı'nın da 2 golle iyi bir performans sergilediğini dile getirdi.

Zaha'nın fiziksel olarak tam hazır olmadığına dikkat çeken Buruk, "Zaha'nın isteği ve katkısı önemli. Fiziksel olarak daha iyisini yapacak potansiyeli var. Geçen sezon şampiyonluk yolunda önemli rol oynadı. Hücumda etkili bir oyuncu, bire bir oyunlarıyla fark yaratabiliyor." dedi.

Yabancı oyuncu sayısının azalmasıyla ilgili olarak ise Buruk, "Bu sene 12 yabancı oyuncu kuralı var. Önceki yıllarda 14+3 şeklindeydi. Bu düşüş bizi zorluyor ama planlarımızı buna göre yapıyoruz. Özel oyuncuları da kullanmamız gerekiyor. Genç oyunculara şans vererek, onları hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Belki birçoğunu kiralık göndereceğiz." açıklamasında bulundu.

HERKESE DÜRBÜN GEREK

Beşiktaş ile oynayacakları Süper Kupa maçına da değinen Okan Buruk, maçın Olimpiyat Stadına verilmesiyle ilgili olarak ''Siz maçı oradan görebiliyor musunuz? Herkese bir dürbün gerek.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa