Gabonlu futbolcu Jim Allevinah kimdir?

Ligue 1 kulübü Angers'da kanat oyuncusu olarak oynayan Fransa doğumlu Gabonlu profesyonel bir futbolcu Jim Allevinah kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
12 Temmuz 2024 14:56
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2024 14:56
Gabonlu futbolcu Jim Allevinah kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Jim Allevinah, tam adıyla Jim Émilien Ngowet Allevinah, 27 Şubat 1995 Fransa doğumlu Ligue 1 kulübü Angers'te kanat oyuncusu olarak görev yapan profesyonel bir futbolcudur. Fransa doğumlu olmasına rağmen Jim Allevinah, Gabon milli takımın için forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Jim Allevinah'ın 27 Mayıs 2024'te, yeni terfi eden Ligue 1 kulübü Angers ile üç yıllık bir sözleşme imzaladığı açıklandı. Bu transfer, Allevinah'ın yeteneklerini Fransa'nın en üst düzey futbol liginde sergileme fırsatı bulacağı anlamına geliyor. Angers ile olan bu yeni anlaşma, onun kariyerinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Uluslararası Kariyer

Fransa doğumlu olan Jim Allevinah, uluslararası seviyede Afrika kökeni sebebiyle Gabon'u temsil etmeyi seçti. Allevinah, 23 Mart 2019'da Burundi'ye karşı oynanan ve 1-1 berabere biten maçta Gabon adına ilk kez sahaya çıktı. Bu maç, Gabon'un Afrika Uluslar Kupası elemelerinden elenmesine sebep oldu.

5 Eylül 2021'de, Jim Allevinah, FIFA Dünya Kupası eleme maçında Mısır'a karşı Gabon adına ilk golünü kaydetti. İki ay sonra, Mısır ile yapılan rövanş maçında yine gol attı, ancak bu sefer Mısır maçı 2-1 kazandı.

Jim Allevinah, Gabon'un 2021 Afrika Uluslar Kupası kadrosuna seçildi. Gabon'un grup aşamasındaki üç maçında da oynadı ve Gana'ya karşı geç bir eşitlik golü ve Fas'a karşı beraberlik golünü kaydederek Gabon'un eleme aşamasına geçmesine yardımcı oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa