Husiler, Kızıldeniz'de gemi vurmaya devam ediyor...

Yemen'deki İran destekli Husiler, bir gemiyi Kızıldeniz ile Babul Mendeb'de füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) iki kez hedef aldıklarını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Temmuz 2024 07:35
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2024 06:00
Husiler, Kızıldeniz'de gemi vurmaya devam ediyor...
AA
Kaynak AA

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Charysalis isimli gemiyi Kızıldeniz ve Babul Mendeb'de olmak üzere iki kez deniz füzeleri ve İHA'larla hedef aldıklarını belirtti.

Seri, geminin sahibi şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle hedef alındığını ifade etti.

Askeri sözcü, "İsrail'in saldırıları durmadıkça ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına uygulanan abluka kaldırılmadıkça bu saldırıların da devam edeceğini" vurguladı.

Geminin akıbeti ve hangi ülke bayrağı taşıdığı hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

BÖLGEDEKİ SON GELİŞMELER

Yemen'de İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor.

Husilerin bu eylemleri sonucunda birçok denizcilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticaretinin güvenliğini tehlikeye atan bu duruma tepki olarak 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla "Refah Muhafızı Operasyonu" adı altında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturulduğunu duyurdu.

Husiler, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki kontrol ettikleri bölgelere yönelik saldırılarına karşılık olarak bu ülkelerin tüm gemilerini hedef alacaklarını açıkladı.

HİZBULLAH İSRAİL ÇATIŞMALARI

Öte yandan Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyinde İsrail ile yaşanan çatışmalarda 2000 doğumlu "Mehdi Muhammed Hayreddin" adında Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği ifade edildi.

Böylelikle, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 368'e yükseldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa