Kassam Tugayları, İsrail tanklarını hedef aldı...

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail ordusuna ait 2 tankı ve askerlerin toplanma alanlarını hedef aldıklarını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Temmuz 2024 08:12
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2024 06:24
Kassam Tugayları, İsrail tanklarını hedef aldı...
AA
Kaynak AA

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail ordusuna ait 2 tankı ve askerlerin toplanma alanlarını hedef aldıklarını açıkladı.

KASSAM TUGAYLARI AÇIKLAMA YAPTI

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, Gazze'nin batısındaki Tel el-Hava Mahallesi'nde 2 Merkava-4 tankın İsrail'in saldırılarda kullandığı patlamamış füze ve mayınlarla havaya uçurulduğu bildirildi.

İSRAİL TANKLARI HEDEF ALINDI

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Netzarim Koridoru ile Refah Sınır Kapısı ve çevresinde konuşlanmış İsrail askerlerine havan toplarıyla saldırı düzenlendiği, saldırılar sonucunda İsrail askerlerinden ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi.

680 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 324’ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 680 askerinin öldüğünü duyurdu.

BÖLGEDE İSRAİL'İN SALDIRILARI ŞİDDETLENEREK DEVAM EDİYOR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 345 Filistinli öldü, 88 bin 295 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa