Yeşim Akbaş cinayetinde sanık polis memuru beraat etti

Manisa'da polis lojmanında başından vurulan Yeşim Akbaş'ın ölümüyle ilgili yargılanan sanık polis memuru beraat etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Temmuz 2024 08:35
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2024 06:46
Yeşim Akbaş cinayetinde sanık polis memuru beraat etti
AA
Kaynak AA

Manisa'nın Demirci ilçesinde, polis lojmanında başından vurulmuş halde bulunan Yeşim Akbaş'ın (26) ölümüyle ilgili davada tutuklu olan polis memuru D.Y. beraat etti.

Salihli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına Yeşim Akbaş'ın yakınları, avukatları ve tutuklu sanık D.Y. katıldı.

Akbaş ailesinin avukatlarından Barış Özbay, mahkemeye sunulan bilirkişi raporunun çelişkili ve taraflı olduğunu iddia ederek, yeni bir rapor hazırlanmasını talep etti.

Sanık avukatları ise D.Y.'nin bilirkişi raporuna göre suçsuz olduğunu belirterek, beraatını istedi.

Sanık D.Y., hakkında hiçbir delil olmadığını savunarak, “Yeşim’i çok seviyordum. Keşke hayatta olsaydı. Olaydan sonra onu kurtarmak için elimden geleni yaptım ama maalesef başaramadım. Bu olayla hiçbir ilgim olmadığını, önceki duruşmalarda da söyledim. Her iki bilirkişi raporunda da bana ait bir delil yok. Bu nedenle beraatımı istiyorum." dedi.

Savcı ise mütalaasında sanığın kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Aranın ardından mahkeme başkanı, sanığın suçunun sabit olmadığı gerekçesiyle tutuklu sanık D.Y.'nin "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi doğrultusunda beraatına karar verdi.

AKBAŞ'IN YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Mahkeme çıkışında karara tepki gösteren Yeşim Akbaş’ın annesi Aysun Akbaş, "Benim kızım intihar etmedi. Bugün beklediğimiz adalet sağlanmadı ama Türkiye’de adaletin olduğuna inanıyorum. Bugün alınan bu kararla kızımın kemikleri sızladı." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa