KPSS adayları için yarın nüfus müdürlükleri açık olacak

2024-KPSS’ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girecek adaylar için yarın nüfus müdürlükleri açık olacağı duyuruldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Temmuz 2024 09:33
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2024 09:50
KPSS adayları için yarın nüfus müdürlükleri açık olacak
AA
Kaynak AA

NVİGM (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü), 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS Lisans) dolayısıyla nüfus müdürlüklerinin sınav günü açık olacağını duyurdu. Bu kapsamda, sınav merkezi olan il ve ilçe nüfus müdürlükleri yarın 07.00-14.30 saatleri arasında hizmet verecek.

Belgeler randevusuz temin edilebilecek

Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, sınava katılacak adayların ihtiyaç duyacakları belgeleri temin etmeleri için nüfus müdürlüklerinin sınav günü randevusuz olarak hizmet vereceği belirtildi. Adayların vakit kaybı yaşamaması için sınava giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerektiği ifade edildi.

Kimlik kartını kaybedenlere ivedilikle yardımcı olunacak

Sınav günü kimlik kartını kaybeden adayların sıkıntı yaşamamaları adına da gerekli düzenlemelerin yapıldığı bildirildi. Sınav günü kimlik kartını kaybedenler, en yakın nüfus müdürlüğüne başvurarak geçici kimlik belgesi alabilecekler. Bu sayede, sınav günü kimlik kartı eksikliği nedeniyle sınava alınmama durumları engellenecek.

Sınav günü kimliksiz sınava alınamıyor

Sınavların güvenli ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için adayların geçerli kimlik belgeleri ile sınav yerinde bulunmaları zorunlu tutuluyor. Kimliksiz olarak sınav merkezine gelen adaylar kesinlikle sınava alınmıyor. Bu uygulama, sınavın güvenilirliğini sağlamak ve haksız rekabeti önlemek amacıyla titizlikle uygulanıyor.

Adaylara uyarılar!

NVİGM yetkilileri, adayların sınav gününden önce kimlik kartlarını kontrol etmeleri ve olası kayıp durumlarına karşı önceden önlem almaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, sınava giriş belgesinin yanı sıra T.C. kimlik kartı veya geçerli bir pasaport gibi resmi bir kimlik belgesi bulundurulmasının gerektiği hatırlatıldı.

KPSS’nin adil gerçekleşmesi için…

Tüm bu tedbirler, adayların sınav günü herhangi bir aksaklık yaşamadan sınava girebilmeleri ve KPSS'nin adil bir şekilde gerçekleştirilmesi için alınıyor. Adayların, belirtilen saatler arasında nüfus müdürlüklerinden gerekli yardımı alarak sınava zamanında yetişmeleri amaçlanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa