MSB: PKK, mabetlerin yakınına cephanelik kurdu

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri), terör örgütü PKK’nın mabetlerin yakınında mühimmat depoladığını tespit ettiğini duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Temmuz 2024 11:17
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2024 11:56
MSB: PKK, mabetlerin yakınına cephanelik kurdu
AA
Kaynak AA

“Ara, bul ve yok et” sloganıyla tespit edilen tüm hedefleri silahlı insansız hava aracı ya da savaş uçaklarıyla yerle bir eden TSK, bölücü terör örgütü PKK’nın mabetleri mühimmat depolarına kalkan olarak kullandığını tespit etti.

PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki faaliyetleri

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki köylerde sivilleri hiçe sayarak mühimmat depoları oluşturduğunu duyurdu. Metina ve Gapnerk Dağı arasındaki köylerde, özellikle mabetlerin yakınında mühimmat depolarının tespit edildiği açıklandı.

Mabetlerin çevresinde mühimmat depoları

MSB'nin açıklamasına göre, daha önce Dergele köyündeki caminin yanına yerleştirilen mühimmat depoları patlatılmıştı. Şimdi ise Miska köyündeki kilisenin çevresinde tonlarca patlayıcı madde ve mühimmat depolandığı belirlendi. Bu malzemelerin Mehmetçiğin müdahalesine engel olmak için tuzaklandığı da tespit edildi.

Yerel yönetim ve Peşmerge bilgilendirildi

Kilisenin yakınındaki evde depolanan patlayıcılar hakkında yerel yönetim ve Peşmerge bilgilendirildi. MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölge halkının güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür mühimmat depolarına dikkatli şekilde müdahale ettiğini vurguladı.

Terör örgütünün insanlık dışı hareketleri

Bakanlık, PKK'nın işgal ettiği köylerde sivil halkın yaşamını hiçe sayarak mühimmat depoları oluşturduğunu ve bu depoları havaya uçurduğunu belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonları karşısında terör örgütünün, mabetlerin yakınlarına mühimmat yerleştirerek insanlık dışı hareketlerine devam ettiğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa