Bilirkişi, İzmir'de 2 ölümlü elektrik kaçağını araştırıyor

İzmir'de iki kişinin su birikintisinden geçerken elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmesiyle ilgili olarak bilirkişi çalışma yürütüyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
13 Temmuz 2024 14:44
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2024 15:28
AA
Kaynak AA

İzmir'de dün sağanak sırasında Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay'ın (44) elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Olayla ilgili olarak bilirkişi incelemelerine başladı.


Olay yeri incelemeleri sürüyor

Cumhuriyet savcısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve elektrik firması yetkilileri, elektrik kaçağının kaynağını tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yağmur suyu tahliye hattını sağlayan 3 mazgal kapağı açılarak bölgeye elektrik verilerek kaçağın kaynağı belirlenmeye çalışılıyor. Bu süreçte olayın olduğu bölgeye araç giriş çıkışına izin verilmiyor.


Görgü tanığı anlatıyor

Görgü tanıklarından Sevda Çelik, olayın olduğu sokakta 5 yıldır çalıştığını belirterek, "Dün akşam üzeri direkten patlama sesi geldi. 3-4 dakika sonra elektrik suya karıştı sanırım. Bir adamın sesini duyduk. Olay yerine gittiğimde yerde 2 kişi yatıyordu. 10-15 dakika suda yattılar. Sonra halatla çekmeye çalıştılar. Adamı kendine getirdikten sonra hastaneye götürdüler. Kadına masaj yaptılar" dedi.


Olayın detayları

Konak ilçesinde dün sağanak sırasında Enver Dündar Başar Sokak'ta su birikintisine basan İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak yere düştü. Ona yardım etmeye çalışan Özge Ceren Deniz de akıma kapılarak hayatını kaybetti. Çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan Öktemay ve Deniz, kaldırıldıkları Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Gdz Elektrik'ten açıklama

İzmir'de elektrik dağıtım hizmeti sunan Gdz Elektrik, Konak ilçesinde iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği bölgeye ilişkin son 6 ayda bir şikayet kaydının olmadığını bildirdi.


Şirket gerekli desteği sunacak

Şirket, İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'in vefatından üzüntü duyduklarını belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın adli makamlarca yürütüldüğü ve şirketin gerekli desteği sunacağı ifade edildi.


İlk incelemelerdeki tespitler

Bölgedeki ilk incelemelerde, Gdz Elektrik'in herhangi bir havai yatırımının bulunmadığı ve haberlere yansıyan mazgalların sorumluluğunun kendilerinde olmadığı vurgulandı. Son 6 ayda bölgeyle ilgili herhangi bir şikayet kaydı olmadığı da belirtildi.


Başsağlığı dileğinde bulunuldu

Şirket, olayın aydınlatılmasına yönelik tüm desteğini sürdüreceğini ve en şeffaf şekilde ilgili mercilerin yanında olduğunu vurguladı. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'e rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.


Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Cengiz 2ay önce Arkadaş nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Elektrik kaçağı olduğu daha önce haber bile yapılmış ama adamlar önlem almadığı için iki insan öldü. bu kadar ucuz mu? sorumluların derhal cezalandırılması lazım ve ağır şekilde. ibreti alem için. ben su birikintisinden atlayamayacak mıyım bu ülkede? kaldıki su birikintisi bile olmamalıyken!
Sonraki Sayfa