Belediyelerde işten çıkarma! Bakan Işıkhan'dan açıklama

31 Mart seçimleri sonrası bazı belediyelerde işten çıkarmaya ilişkin bakanlığa ihbarda bulunuldu. Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
13 Temmuz 2024 16:27
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2024 17:53
Belediyelerde işten çıkarma! Bakan Işıkhan'dan açıklama
Ecem Çetin Editör

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belediyelerdeki işten çıkarılmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından belediyelerde yaşanan işçi çıkarmalarına ilişkin sendikalar ve işçiler tarafından yapılan ihbar/şikâyet başvurularının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından öncelikli olarak değerlendirilerek teftiş programına alındığı ifade edildi. 

Açıklamada, bu kapsamda 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu kapsamında sendikal faaliyetlerin engellenmesi (sendikal baskı/ayrımcılık), toplu iş sözleşmesi hükümlerinin uygulanmaması konularına yönelik gelen ihbar ve şikayet başvurularının titizlikle takip edildiği belirtildi. 

Bakanlık, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından toplam 136 ihbar ve şikayet başvurusunun başkanlığa intikal ettiğini söyledi. 

Dışişleri Bakanlığı, konu hakkında yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırılıkların tespit edilmesi halinde düzenlenecek raporlarda gerekli idari yaptırımların uygulanacağını ve seçimden sonra artan başvurulara ilişkin teftiş ile uygulamaların ivedilikle yerine getirildiğini açıkladı. 


Bakanlığın açıklaması sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'dan da bir paylaşım geldi. 

Işıkhan, alın teri ve emekleriyle ülkeyi büyüten işçilerin ve çalışanların her zaman yanında olduklarını belirtti. 

Vedat Işıkhan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası bazı belediyeleri çalışanların ekmeğiyle oynamamaları konusunda uyardıklarını söyledi. 


"Hiçbir vatandaşımızın işiyle, ekmeğiyle oynayamazsınız! "

Bu konuda taviz vermeden ve ayrımcılık yapmadan bir kez daha söylediklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, "Hiçbir vatandaşımızın işiyle, ekmeğiyle oynayamazsınız!" dedi.

Işıkhan, bakanlık olarak bu konuda kendilerine ulaşan şikayetlerin gereğini yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa