Dev kupa için geri sayım başladı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya ile İngiltere finalde karşı karşıya gelecek. Futbolseverler bu maç için ekrana kilitlenecek.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
14 Temmuz 2024 09:40
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2024 10:26
Dev kupa için geri sayım başladı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

14 Haziran'da başlayan ve Almanya'nın ev sahipliğini yaptığı futbol organizasyonu tamamlanmak üzere. 1 aylık serüvende futbolseverler futbola adeta doydu.

Genç yıldızlar parladı

Birbirinden güzel gollerin atıldığı turnuvada öne çıkan genç isimlerde oldu. Arda Güler, Jamal Musiala ve finale ismini yazdıran Lamine Yamal bunlardan bir kaçı.

50 maç 114 gol 

50 maçın oynandığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 24 takım futbol arenasında seyircilerin huzuruna çıktı. Takımlar 114 kez fileleri havalandırdı. 


A Milli Takım'ının  turnuva serüveni Çeyrek Final'de son buldu. F Grubu’nda mücadele eden A Milli Takım, ilk maçında Gürcistan'ı 3-1'lik skorla mağlup etti.

İkinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup olan Ay-Yıldızlılar grubun son maçında Çekya'yı son dakikada bulunan golle adını son 16'ya yazdırdı.


Avusturya karşısında maça hızlı başlayan milliler Merih Demiral'ın duran toplardan attığı gollerle  Çeyrek Final kapısını araladı.


Hollanda ile Çeyrek Final maçında ise rüzgar ikinci yarıda rakibin tarafına esti ve takımımız mücadeleden 2-1 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti.

Dev maç saat kaçta?

Yarı Final maçında  İspanya, Fransa'yı 2-1 yenerken, Hollanda ise İngiltere'ye 2-1'lik skorla mağlup etti.  Böylelikle 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda  İspanya ve İngiltere adını finale yazdırdı. 

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda İspanya ile İngiltere'nın karşı karşıya geleceği mücadele bugün saat  22.00'de başlayacak.

Finale Fransız hakem

Finali  Fransa Futbol Federasyonu'ndan François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak. 




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa