CHP'nin Suriye ziyaretinde ayrıntılar belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki günlerde Suriye'ye ziyarette bulunmayı planlıyor. CHP'nin dosyasında ise ilk mülteci sorunu var.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
14 Temmuz 2024 10:39
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2024 12:48
CHP'nin Suriye ziyaretinde ayrıntılar belli oldu
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye ile Suriye arasında diplomatik ilişkiler olumlu yönde ilerlemeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme süreciyle ilgili Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile olası bir görüşme için her an davette bulunabileceklerini söyledi.

Putin ile davet

Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi nedeniyle bulunduğu Kazakistan'ın başkenti Astana’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Putin Türkiye ziyareti esnası Esad'a  ile ilgili sözlerini yineledi. Erdoğan,  Esad'a daveti Rus Lider Putin ile birlikte yapabileceklerini dile getirdi. 

Fidan'a talimat

Temmuz ayında dış siyaset trafiği bir hayli yoğun olan Erdoğan,  Amerika Birleşik Devletleri'ndeki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonrasında  Suriye devlet Başkanı Esad ile yapacağı görüşme için, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a talimat verdiğini açıkladı. 

Muhalefetten Suriye planlaması

İktidar cephesinde olduğu gibi muhalefet kanadında da Suriye ve Esad girişimi sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeyi planlıyor.


CHP liderinin yapmak istediği Şam ziyareti için takvimlendirme netleşmedi ancak partide olası ziyaret için hazırlıklar başladı.

CHP'den sığınmacı konferansı

Suriye dosyası üzerinde çalışmalarını hızlandıran parti heyetinin başlıkları arasında en önemli başlığın Türkiye’de bulunan Suriyeliler ve onların güvenli bir şekilde ülkelerine dönmeleri yer alıyor.

Diğer yandan partinin gelecek  ay içerisinde  Suriye ya da  Türkiye’de sığınmacı sorununa yönelik bir konferans yapmayı planlayacağı belirtildi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa