Erdoğan’dan Trump’a suikaste kınama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin 45'inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum." dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Temmuz 2024 10:47
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2024 11:00
AA
Kaynak AA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi sebebiyle mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.


Erdoğan, “ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız.” dedi.


Donald Trump'a suikast girişimi

Donald Trump'a yönelik suikast girişimi, eski ABD Başkanı'nın 2024 başkanlık kampanyası sırasında gerçekleşti. Olay, Trump'ın konuşma yaptığı mitingde, silahlı bir saldırganın sahneye yaklaşmasıyla başladı. Güvenlik görevlileri hızlı müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi ve Trump güvenli bir yere tahliye edildi. Saldırganın kimliği ve motivasyonu üzerine soruşturma başlatıldı. Trump, bu tür tehditlere rağmen kampanyasına devam edeceğini belirtti. Suikast girişimi, ABD'de büyük yankı uyandırdı ve güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği tartışmalarını beraberinde getirdi.


Donald Trump'a suikast düzenleyen saldırganın kimliği

FBI, eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişimi düzenleyen ve olay yerinde keskin nişancılarca öldürülen kişiyi 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olarak açıkladı. “Silahlı saldırgan Bethel Park'tan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks" denilen açıklamada, soruşturmanın devam ettiği aktarıldı. Mitinge katılanlardan destek isteyen FBI, olay hakkında bilgi sahibi kişileri, FBI'ın internet sitesi veya doğrudan telefon üzerinden bilgi paylaşmaya çağırdı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa