İzmir'de 2 kişinin elektrik akımına kapılıp öldüğü olayda 29 gözaltı

İzmir’de sağanak yağışta oluşan su birikintisine bastığında elektrik akımına kapılarak 2 kişinin ölmesi sonrası 29 kişi için gözaltı kararı verildi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
14 Temmuz 2024 12:33
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2024 13:54
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İzmir’de Türkiye’yi derinden yaralayan 2 ölüm yaşandı.

Konak Enver Dündar Başar Sokak'ta sağanak yağış sırasında İnanç Öktemay, su birikintisine bastığı sırada elektrik akımına kapıldı.

Öktemay’ın yere yığıldığını gören Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz de yardım etmek isterken aynı şekilde akıma kapılarak yerde kaldı.

Ağır yaralı olan Öktemay ve Deniz, kaldırıldıkları hastanelerdeki tüm müdahalelelre rağmen kurtarılamadı.

Bu ölümlere bütün Türkiye’de tepki yükseldi.

Savcılık, elektirk kaçağıyla ilgili soruşturma başlattı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi inceleme yaptı.

Sokak araç trafiğine kapatılırken mazgallar çıkarılarak, kaçağın kaynağı araştırıldı.

İzmir'de elektrik dağıtım hizmeti sunan Gdz Elektrik bölgede son 6 ayda bir şikayet kaydının olmadığını öne sürerken İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndan farklı bir açıklama geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşların arıza kaydı bırakması üzerine, aydınlatma tesisatının günbatımında (20.35) enerjilendiren ve gündoğumunda enerjiyi kesen zaman rölesinin doğru çalıştığının kontrol edildiği ve olay saatinde (19.15) aydınlatma tesisatının kablolarında enerji bulunmadığı bildirildi.

Belediyeye ait elektrik tesisatının bu tür bir tehlikeye karşı kaçak akım koruma röleleri ile enerjiyi kesecek şekilde korunduğunu belirten belediye, İZSU’nun Ocak ayında 3 adet yağmursuyu ızgarası yaptırdığını, imalatlar sırasında GDZ Elektrik A.Ş. 'den gözlemci talebinde bulunulduğunu, imalatların gözlemci nezaretinde gerçekleştirildiğini duyurdu.

Belediye, yapım çalışmalarından sonra GDZ Elektrik A.Ş. tarafından yağmursuyu ızgarası yanında elektrik hatlarında bakım - onarım çalışması yapıldığı, hatta vatandaşlar tarafından GDZ Elektrik A.Ş.'ye anılan bölge için 2 defa arıza kaydı açtırıldığının dile getirildiğine de işaret etti.

 Kabloların üzerinde 2 farklı noktada onarım gerçekleştirildiğini aktaran belediye, GDZ Elektrik A.Ş.'ye ait elektrik hatlarının yapım tekniğine aykırı olarak zeminden 23 cm aşağıda döşendiğinin de fotoğraflarla belgelendiğini açıkladı.

İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak yaşamını yitirdiği yerde belediye ve elektrik firmasının ortak çalışmasıyla yer altındaki kablolar, 50 santimetre daha aşağıya alındı.  Belediye ekiplerinin kabloların üzerine kapatmasının ardından bölgeye tekrar elektrik verilirken yol da trafiğe açıldı.

Bunların ardından Adalet bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlulukları belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildiğini belirtti.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, adli soruşturmanın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

Bakan Tunç, soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlulukları belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı kararı çıktığını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa