Milli Savunma Bakanlığından kilit hazırlığı

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarına devam ediyor. Gara ve Fırat Kalkanı Bölgesinde icra edilen operasyonlarda 4 terörist öldürüldü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
14 Temmuz 2024 12:51
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2024 13:20
Milli Savunma Bakanlığından kilit hazırlığı
O
Onur Çetinkaya Editör

Milli Savunma Bakanlığı, yurt içi ve sınır hattında yürütülen operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanlar, sınırın bir diğer ucunda  Irak'ın kuzeyindeki Gara Bölgesini abluka altına aldı.

4 terörist öldürüldü

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde tespit ettiği 2 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 2 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi. 

MSB'den yapılan açıklamada terörü kaynağının yok edilmesi için operasyonların aralıksız süreceği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, sınır ötesinde icra edilen operasyonlara ilişkin ve gündemlerindeki diğer konulara dair açıklama yaptı.

MSB'den sil süpür harekatı

Pençe Harekat Bölgesi'nde son bir hafta içerisinde 28 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken 7 aylık süreçte ise bu sayı  1.355 oldu. 

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Sınır hattında sürdürülen operasyonlarda Pençe Harekatı bölgesinde; teröristlerin Dergele, Miska köylerinde savunmasız sivillerden gasp ettiği evler ile Hakurk ve Metina bölgelerinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri kapsamında çok sayıda tanksavar silahı, Çok Namlulu Roket Atar lançer sistemi, roketatar, bombaatar, Doçka makineli tüfek, piyade tüfeği ile bunlara ait mühimmat; el ve sis bombaları, el yapımı patlayıcı, antipersonel mayını, telsiz, termal ve el dürbünü, çeşitli çaplarda top ve havan mühimmatı ile muhtelif malzeme ele geçirildi.

Sınıra pençe atılıyor 

Terörde sona yaklaşıldı vurgulanırken terör örgütlerinin beklenen sondan kaçamayacakları belirtildi. MSB, Pençe Kilit Harekatı'nın süratli ve planlandığı şekilde ve başarıyla devam ettiğinin altını çizerken hedefin ise  Kilit kapanmak olduğu ifade edildi.

Erdoğan'dan kilit müjdesi

Sınır ötesinde yürütülen operasyonlarda terör hedeflerinin tek tek vurulduğu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye kilit müjdesi verdi.

Erdoğan, Irak ve Suriye sahasında yürütülen operasyon sonucunda örgütlerin kapana sıkıştırıldığını belirten Cumhurbaşkanı, hudutlarda örgütlerin eylem yapamaz hale geldiğini söyledi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa