Tai Baribo kimdir?

Philadelphia Union of Major League Soccer ve İsrail milli takımında forvet pozisyonunda oynayan İsrailli profesyonel futbolcu Tai Baribo kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
14 Temmuz 2024 16:46
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2024 16:46
Tai Baribo kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

15 Ocak 1998'de İsrail'in Eilat şehrinde doğan Tai Baribo, Sefarad Yahudi bir aileden gelmektedir. Benzersiz ilk adı, sonradan keşfettiği üzere, "İsrail Toprağı'nın Tevratı" anlamına gelir ve kültürel köklerini ve yetişme tarzını yansıtır. Maalesef Baribo, annesi Maya'yı 11 yaşındayken kanserden kaybetmiştir; bu olay, futbol kariyerine olan bağlılığını ve annesinin anısına duyduğu saygıyı şekillendiren hayati bir dönüm noktası olmuştur. Babası Itzik, Eilat'ta bir Su Sporları Merkezi işletmektedir ve Tai, futbol yeteneğini genç yaşta burada sergilemiştir. Tai, üç kardeşin en küçüğüdür.

Kulüp Kariyeri

Baribo'nun futbol yolculuğu, Hapoel Rishon LeZion ile başlamış, 15 yaşındayken Maccabi Petah Tikva'ya geçmiştir. İsrail Devlet Kupası'nda Maccabi Tel Aviv'e karşı 1 Mart 2017'de profesyonel debutunu yapmıştır.

Temmuz 2021'de Baribo, Avusturya Futbol Bundesliga ekiplerinden Wolfsberger AC ile iki yıllık bir sözleşme imzalamıştır. Hızla etki yaratmış ve WSG Tirol ile oynanan maçta attığı iki golle dikkatleri üzerine çekmiştir.

Ağustos 2023'te Tai Baribo, Avusturya'dan Major League Soccer (MLS) ekibi Philadelphia Union'a transfer olmuş ve burada 2.5 yıllık bir sözleşme imzalamıştır.

Milli Kariyer: Tai Baribo, İsrail milli takımı için ilk kez 26 Mart 2022'de Almanya ile oynanan dostluk maçında forma giymiştir. İlk milli golünü 24 Eylül 2022'de, 2022-23 UEFA Uluslar Ligi'nde Arnavutluk'u 2-1 yendikleri maçta atmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa