Teknik direktör Alon Hazan kimdir?

Orta saha pozisyonunda görev yapmış olan İsrailli eski futbolcu ve teknik direktör Alon Hazan kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
14 Temmuz 2024 17:13
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2024 17:13
Teknik direktör Alon Hazan kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Alon Hazan,  14 Eylül 1967 doğumlu İsrailli eski bir futbolcu ve şu anki İsrail milli takımının baş antrenörüdür. Futbolculuk kariyerinde orta saha oyuncusu olarak görev yapmıştır.

Biyografi Alon Hazan, gözlemci Masorti Yahudi bir ailesinin çocuğu olarak İsrail'in Ashdod şehrinde büyümüştür. Futbol dışında politika alanında bir derece yapmıştır.

Kulüp kariyeri Alon Hazan, futbol kariyerinin büyük kısmını İsrail'de geçirmiş olsa da, İngiltere'nin Watford kulübünde 18 ay geçirmiştir. Watford ile Division Two'dan Premier Lig'e iki kez yükselmiştir. 1999'da Hazan, Birmingham City'ye karşı penaltı atışlarıyla kazanılan yarı final play-off maçında gol atmış ve Watford'u Wembley'de oynanan play-off finalinde Bolton Wanderers'a karşı 2-0 kazandıkları maça taşıyarak Premier Lig'e yükselmelerini sağlamıştır. Ancak kişisel nedenlerden dolayı İngiltere'ye dönmüş ve Premier Lig'de oynamadan İsrail'e geri dönmüştür.

Milli kariyer Futbolcu olarak, Alon Hazan 1990 ile 2000 yılları arasında İsrail milli takımı formasını 72 kez giymiş ve 5 gol atmıştır.

Teknik direktörlük kariyeri 8 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla Alon Hazan, İsrail milli takımının baş antrenörü olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa