Murum Kurum kaldığı yerden devam ediyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremzedelere müjde verdi. 2025 yılında herkesin ev sahibi olacağını söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
14 Temmuz 2024 17:43
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2024 18:31
Murum Kurum kaldığı yerden devam ediyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Tarihler 6 Şubat'ı gösterdiğinde  Türkiye'nin güneydoğusunda Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 

Asrın felaketi 10 ilde büyük bir yıkıma yol açarak, 50 binin üzerinde kişinin ölümüne neden oldu.

Depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları, günlerce aralıksız devam ederken milyonlarca ev ve hayatlar yerle yeksan oldu. 

Depremlerin ardından devlet ve sivil toplum kuruluşları tarafından yardım çalışmaları başlatıldı. Arama kurtarma çalışmaları ve enkaz kaldırma ve yeniden inşa çalışmaları hızla sürdü.

6 Şubat bir kez daha Türkiye'nin deprem gerçeğini gözler önüne serdi. Bu nedenle hükümet depreme dayanıklı binalar inşa etmek kentsel dönüşüm projelerini teşvik etti.

Deprem döneminde saha çalışmalarında yer alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, genel seçimler sonrasında  kabine değişikliğinde görevden alınmıştı. 

1 yılın ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Mehmet Özhaseki'nin sağlık sorunları nedeniyle görevi bırakmasıyla koltuğa oturan Kurum, deprem konutları için kaldığı yerden çalışmasına başladı.


Depremden etkilenen illerden olan Adana'da ziyaretlerde bulunan Kurum, açıklamalarda bulundu. 

Şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğinin altını çizen  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,yıl sonuna kadar 200 bin konutun 11 ilde teslim edileceğini söyledi. 

Sözlerine devam eden Bakan Kurum, " 2025'e geldiğimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kardeşimiz kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa