TÜRKSAT 6A bir tarih yazıyor! Bakan Uraloğlu açıkladı

9 Temmuz gecesinde fırlatılan TÜRKSAT 6A'dan başarılı sonuçlar geliyor. Bakan Uraloğlu son değerlendirmeleri aktardı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
14 Temmuz 2024 22:39
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2024 23:08
TÜRKSAT 6A bir tarih yazıyor! Bakan Uraloğlu açıkladı
Kübra Şenal Editör

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İlk yerli ve millî uydumuz TÜRKSAT 6A'nın ateşleme aşamaları başarıyla gerçekleşmeye devam ediyor. Bugün 7 dakika süren 3. ateşleme sürecini de olumlu sonuçlandırdık. TÜRKSAT 6A, tarihî yolculuğunu ve yörüngesine ilerleyişini sürdürüyor" dedi.


"UZAYA İMZAMIZI ATACAĞIZ"

Bakan Uraloğlu, "Uzaya imzamızı atacağız" ifadesiyle açıklama yapmış fırlatmanın 9 Temmuz gecesi gerçekleşeceği müjdesini vermişti.


FAALİYETE GEÇMESİNE AZ KALDI

Bakan Uraloğlu, uydunun fırlatılmasından itibaren yaşanacak süreç hakkında ise şu bilgileri vermişti:

"Fırlatmanın ardından kimyasal itki sistemi ile yola çıkacak olan uydumuz, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta 42 derece doğu boylamındaki kalıcı yörüngesine ulaşacak. Burada yörünge testlerine başlamayı planlıyoruz. Yaklaşık 1 ay sürecek testlerin ardından uydumuzu teslim alacağız ve faaliyete geçireceğiz."


5 MİLYAR İNSANA HİZMET VERECEK

Türksat 6A'nın Türkiye'nin en önemli AR-GE projelerinden olduğunu ve Türk mühendislerin yoğun çalışmalarının sonucunda yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla üretildiğini bildiren Uraloğlu, "Uydumuz, TV yayıncılığı başta olmak üzere, haberleşme hizmetleri ve geniş kapsama alanı ile Türkiye'nin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca, mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'nın da kapsama alanına girecek, 5 milyar insana hizmet verilecek." ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
mert peker 2ay önce Maşallah maşallah maşallah🙏
Sonraki Sayfa