Lamine Yamal, Pele'yi geride bıraktı...

EURO 2024 finalinde İngiltere'ye karşı 11'de forma giyen İspanyol yıldız Lamine Yamal, Pele'nin elinde tuttuğu unvanın yeni sahibi oldu...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Temmuz 2024 07:31
GÜNCELLEME
15 Temmuz 2024 06:22
Lamine Yamal, Pele'yi geride bıraktı...
AA
Kaynak AA

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalinde İngiltere'ye karşı sahaya ilk 11'de çıkan İspanya'nın genç yeteneği Lamine Yamal, tarihe adını yazdırdı.

Yamal, Brezilyalı efsane Pele'nin milli takımlar bazında bir finalde en genç yaşta oynayan oyuncu rekorunu kırdı. Final maçına 17. doğum gününden bir gün sonra çıkan Yamal, aynı zamanda Avrupa şampiyonalarında da en genç final oynayan futbolcu unvanını elde etti. Bu rekor daha önce EURO 2016 finalinde Fransa'ya karşı Portekiz formasıyla 18 yaş 328 günlükken sahaya çıkan Renato Sanches'e aitti.

ASİST KRALI OLDU

Yamal, EURO 2024'te yaptığı 4 asistle turnuvanın asist lideri oldu. İspanyol futbolcu, grup aşamasında Hırvatistan'a, son 16 turunda Gürcistan'a, çeyrek finalde Almanya'ya ve finalde İngiltere'ye karşı birer asist yaparak turnuvaya damgasını vurdu.

17 yaşındaki oyuncu, turnuvanın en iyi genç oyuncusu ödülüne layık görüldü ve maçın 89. dakikasında yerini Mikel Merino'ya bıraktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa