Sivas’ta sağanak sele dönüştü...

Sivas’ın Zara ilçesinde etkili olan sağanak, sele dönüştü. Bazı bölgelerde tarım arazileri zarar görürken bir köprü de sel suları nedeniyle yıkıldı.

SD
Samet Dirican Editör
YAYINLAMA
15 Temmuz 2024 08:10
GÜNCELLEME
15 Temmuz 2024 07:09
SD
Samet Dirican Editör

Sivas'ın Zara ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. 


Sağanak nedeniyle ilçeye bağlı Nasır ve Korkut köylerinde dereler taştı. Nasır köyünde taşan dereden akan sel suları köyde bulunan demir köprüyü yıktı.

İlçede bulunan bazı ekili tarım arazileri sel nedeniyle zarar gördü. Sel anı vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.


İlçede İl Özel İdare ekipleri tarafından hasar tespit ve temizlik çalışması başlatıldı.

METEOROLOJİDEN SON DEĞERLENDİRMELER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Osmaniye, Sinop, Sivas ve Van çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum çevreleri ile Kars ve Ardahan’ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum çevreleri ile Kars ve Ardahan’ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa