Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Masada emekli zamları olacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Temmuz 2024 09:17
GÜNCELLEME
15 Temmuz 2024 10:43
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman?
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ayda iki kez toplanıyor. 


Konu başlıkları neler? 

Milyonlarca emeklinin gözü Cumhurbaşkanlığı  Kabine Toplantısı'nda.

Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Nihai kararın ardından zam oranı ve kapsamı netleşecek.

Şu an 10 bin lira olan emekli maaşı için emekliler bu paranın asgari ücrete yaklaşmasını istiyor. Ancak yönetim 12 bin liranın bile şartlarda zor olduğunun altını çiziyor.

Kabineden nasıl bir sonuç çıkacak bilinmezken ekonomi yönetiminin ücretin  en fazla  11 bin 500 lira olabileceğini işaret ediyor. 


Diğer yandan 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik, vergi paketi gibi konularının Kabine'de ele alınması bekleniyor. 


Terörle mücadele operasyonları da gündemde olacak. Yurt içi ve sınır ötesinde düzenlenen operasyonlar değerlendirilecek. Önümüzdeki günlerde Suriye ile temas gündeme gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad'ı davet edebileceklerini söylemiş ve ilişkinin ılımlı düzeye geçmesi için mesaj vermişti. 


Son Kabine Toplantısı 2 Temmuz Salı günü gerçekleşti. Bu hafta yapılacak Kabine Toplantı tarih ve saatine dair henüz bir bilgi verilmedi.


Kabinede Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve  Sağlık Bakanlığı'nda değişiklik yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine göreve Kemal Memişoğlu ilk kez Beştepe'de düzenlenecek Kabine Toplantısı'nda yer aldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa