Zirkzee kimdir?

Premier Lig kulübü Manchester United ve Hollanda milli takımında forvet pozisyonunda oynayan Hollandalı profesyonel futbolcu Zirkzee kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
15 Temmuz 2024 11:13
GÜNCELLEME
15 Temmuz 2024 11:13
Zirkzee kimdir?
SM
Suat Mutlu

Joshua Orobosa Zirkzee, 22 May 2001 doğumlu Hollanda Milli Takımı ve Premier League kulübü Manchester United için forvet olarak oynayan Hollandalı bir profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri Erken Yıllar Nijeryalı bir anneden ve Hollandalı bir babadan Schiedam'da doğan Zirkzee, futbol kariyerine ailesinin Spijkenisse'ye taşınmasının ardından beş yaşında VV Hekelingen'de başladı. Erken yaşta gösterdiği performansla dikkat çekerek 2010'da Spartaan '20 genç takımına transfer oldu ve burada kuzeni Nelson Amadin ile birlikte oynadı. 2013 yılında ADO Den Haag'a geçti ve 2016'da Feyenoord genç akademisine katıldı. Bir yıl sonra ülkesi Hollanda'daki Feyenoord akademisinden ayrılarak Bayern Münih'in genç takımına katıldı.

Bayern Münih 1 Mart 2019'da Zirkzee, Bayern Münih II için çıktığı ilk maçında hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekti. Sadece bir gün sonra, Bayern Münih U19 takımının 1. FC Nürnberg'ü 2-1 yendiği maçta galibiyet golünü attı. Zirkzee, 20 Temmuz 2019'da 3. Liga'da Bayern Münih II formasıyla profesyonel debutunu yaptı.

11 Aralık 2019'da Zirkzee, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasının son maçında Tottenham Hotspur karşısında Bayern Münih'in A takımı için ilk maçına çıktı. Bundesliga debutunu ise 18 Aralık'ta Freiburg karşısında son dakikalarda oyuna girerek yaptı ve neredeyse hemen ardından galibiyet golünü attı. İki gün sonra ise Wolfsburg'a karşı son dakikalarda oyuna girip bir kez daha galibiyet golünü attı. 13 Haziran 2020'de Zirkzee, Bayern Münih'in Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 yendiği maçta açılış golünü attı ve sezonu üç büyük kupa kazanarak tamamladı.

Parma ve Anderlecht'e Kiralık 31 Ocak 2021'de Zirkzee, İtalyan ekibi Parma'ya kiralık olarak transfer oldu. Kiralık anlaşması dört maçlık bir süre zarfında, hepsi yedek olarak olmak üzere sınırlı kaldı. 3 Ağustos 2021'de Anderlecht, Bayern Münih'ten Zirkzee'yi bir sezon boyunca kiraladıklarını duyurdu. Zirkzee, 2021-22 sezonunu 16 golle takımın en golcü oyuncusu olarak tamamladı.

Bologna ve Manchester United 30 Ağustos 2022'de Zirkzee, Serie A kulübü Bologna'ya kalıcı bir anlaşma ile transfer oldu. İlk sezonunda 11 gol atan ve 5 asist yaparak kulübün Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmasına yardımcı olan Zirkzee, 2023-24 sezonunun ilk yarısında 8 gol attı. 14 Temmuz 2024'te Premier League kulübü Manchester United, Zirkzee ile beş yıllık bir sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

Milli Takım Kariyeri Hollanda'da doğan Zirkzee, Hollanda Milli Takımı için genç yaş gruplarında forma giydi. 12 Haziran 2024'te, Frenkie de Jong ve Teun Koopmeiners'in sakatlıkları sonrasında Hollanda A Milli Takımı kadrosuna UEFA Euro 2024 turnuvası için dahil edildi. 6 Temmuz'da Türkiye'yi 2-1 yendikleri çeyrek final maçında ilk kez milli formayı giydi ve Avrupa şampiyonası sırasında milli takım forması giyen üçüncü oyuncu oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa