Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitler Makamı'nı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin 8. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bulunan "15 Temmuz Şehitler Makamı'nı ziyaret etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Temmuz 2024 11:48
GÜNCELLEME
15 Temmuz 2024 12:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitler Makamı'nı ziyaret etti
O
Onur Çetinkaya Editör

Fetullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. 

Hain gecede asker ve sivil 252 kişi örgüt mensuplarınca şehit edildi.

15 Temmuz Türkiye’nin darbeler tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçti.

Cumhuriyet tarihinin en uzun gecesi sayılabilecek darbe girişimi esnasında Türkiye'nin her noktasında vatandaşlar darbecilere karşı  örnek bir duruş sergiledi. Dünyaya örnek olacak milletin destansı zaferi düzenlenen programlarla sabah saatlerinden itibaren anılmaya başlandı.

Erdoğan  şehitler için Kur'an Kerim okudu

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin 8. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bulunan "15 Temmuz Şehitler Makamı'nı ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehitler için Kur'an Kerim okudu. Erdoğan ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde bulunan anıta çiçek bıraktı. 

Törende  konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe gecesi çağrıyla meydanlara koşan milyonlarca vatandaşa teşekkür etti.

"Darbeye tiyatro diyenleri affetmeyeceğiz"

Milletimizin darbecilere karşı destan yazdığı köprüde yeniden tek yürek olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "15 Temmuz'a oyun diyenleri, tiyatro diyenleri, danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Erdoğan, "Milletimizin çıplak elleriyle tanklara ve ölüm kusan silahlara karşı verdiği destansı mücadeleyi büyük bir iftiharla hatırlıyoruz. Bu millet istiklaline dokunan, iradesine pranga vurmaya kalkan her oyunu nasıl bozmuşsa bundan sonra da bozmaya devam edecektir." dedi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa