Mustafa Destici'den "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajı

BBP Genel Başkanı Destici, hiç kimse ve hiçbir topluluğun, kendini devlet yerine koyup milletin kaderini belirlemeye teşebbüs edemeyeceğini vurguladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Temmuz 2024 13:15
GÜNCELLEME
15 Temmuz 2024 14:40
Mustafa Destici'den ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' mesajı
AA
Kaynak AA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde siyasi liderler mesajlarıyla toplumsal farkındalığı güçlendirdiler.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de yazılı bir açıklamayla görüşleri paylaştı.

Destici mesajında, vatandaşların, 15 Temmuz'da milletin manevi çatısı olan devleti, demokrasiyi ve anayasal düzeni korumak için hayatlarını feda ettiğine işaret etti.

Şehitleri rahmetle, saygıyla ve şükranla anan Mustafa Destici, milletin, devlet gücünü, seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullandığını hatırlatttı.

 Destici, devletin üç temel erki olan yasama, yürütme ve yargının, kararlarını 'millet adına' alıp, görevlerini 'millet adına' yerine getirdiğinin altını çizdi.

Hiç kimse ve hiçbir topluluğun kendini devlet yerine koyup milletin kaderini belirlemeye teşebbüs edemeyeceğini vurgulayan Destici,  15 Temmuz 2016 gecesinde milletin, tarihinde ilk defa, kendi iradesini hedef alan bir darbe girişimine direnerek, ülkesine ve devletine sahip çıktığına dikkati çekti.

Destici, 15 Temmuz'da, ülke dışından sevk ve idare edilen bir topluluğun, devlete sızıp en stratejik kurumları bile ele geçirebileceğine şahit olduklarını ifade etti.

 Allah'ın inayeti ile milleti, ülkeyi ve devleti hep birlikte koruyacaklarını belirten Destici,  “Yaşadığımız coğrafyada, hür ve bağımsız olmamızın yegane yolunun güçlü olmamız, bunun da ancak milletimizin ortak değerleri etrafında birlik olmamız olduğunu hatırlatıyor, bu sene 'Milletin Zaferi' temasıyla idrak edeceğimiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün, milletimizin birliğine ve demokrasimize katkı yapması dileğimle." İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa