MSB'den sınır ötesinde teröre darbe

Mehmetçik sınır ötesinde operasyonlarına her geçen gün yenisini ekliyor. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda 17 terörist öldürüldü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Temmuz 2024 13:56
GÜNCELLEME
15 Temmuz 2024 14:39
MSB'den sınır ötesinde teröre darbe
O
Onur Çetinkaya Editör

Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi'nde Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda kritik mesajlar verdi. 

"Erdoğan'dan kilit mesajı"

Irak ve Suriye'nin sahasında örgütün kapana kısıldığını ifade eden Erdoğan, kahraman askerler sayesinde "Pençe Kilit harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası Mehmetçik terör odaklarına karşı bir kez daha düğmeye bastı. 

Sınıra bir pençe daha

Kahramanlar, Pençe-Kilit Bölgesinde teröristlere nefes aldırmamakta kararlığını sürdürdü. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı her geçen gün artarken Milli Savunma Bakanlığı,  Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlara dair paylaşımda bulundu.

17 terörist öldürüldü

Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerinde tespit edilen 14 PKK'lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde belirlenen 3 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Öldürülen terörist sayısı arttı

Teröristler için kaçacak yer yok olmadığı üstüne basa basa tekrarlandı.  Sahada örgüte ağır darbeler indiren askerlerimiz sınır hattını ise kapatmakta kararlı. Pençe Harekat Bölgesi'nde 7 aylık süreçte etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 500'e yaklaştı.

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Geçtiğimiz günlerde ise Sınır hattında sürdürülen operasyonlarda Pençe Harekatı bölgesinde; teröristlerin Dergele, Miska köylerinde savunmasız sivillerden gasp ettiği evler ile Hakurk ve Metina bölgelerinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri kapsamında çok sayıda tanksavar silahı, Çok Namlulu Roket Atar lançer sistemi, roketatar, bombaatar, Doçka makineli tüfek, piyade tüfeği ile bunlara ait mühimmat; el ve sis bombaları, el yapımı patlayıcı, antipersonel mayını, telsiz, termal ve el dürbünü, çeşitli çaplarda top ve havan mühimmatı ile muhtelif malzeme ele geçirildiği açıklandı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa