Çeşme'deki yangında 3 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangını can aldı. Alevlerin arasında kalan 3 kişi hayatını kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Temmuz 2024 17:02
GÜNCELLEME
15 Temmuz 2024 17:24
Çeşme'deki yangında 3 kişi hayatını kaybetti
O
Onur Çetinkaya Editör

Yangın,  İzmir'in Çeşme ilçesinde çıktı.

Yangın evleri tehdit etti

Öğle saatlerinde çıkan yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın yerleşim yerlerini tehdit etti.  Alevlerin yaklaşması üzerine bazı evler tahliye edildi. 

Havadan karadan müdahale

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekipler sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarında  2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer kullanıldı.

Takviye ekipler sevk edildi

Yangın için çevre illerden de takviye ekipleri bölgeye yönlendirildi.  Tatilcilerin yoğun olduğu yerleşim yerini duman sardı. Yangında ormanlık alanda bulunan çok sayıda hayvanda etkilendi. 

Anne ve çocuklar kurtarıldı

Yangının yaklaştığı arazide bulunan bir kadın ve iki çocuğu da jandarma ekibi tarafından bölgeden çıkarıldı.   Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahalede bulundu.

3 kişinin cansız bedeni bulundu

Yangın kontrol altına alındıktan sonra 3 kişi için kayıp ihbarı verildi. Bölgeye giden ekipler, 3 kişinin cansız bedenine ulaştı.  Yapılan açıklamada iki ailenin alevlerin ortasında kaldığı belirtildi. Gruba ayrılan ailelerin kaçmaya çalışırken kaybolduğu bildirilirken hayatını kaybeden 3 kişinin bir erkek, bir kadın ve çocuk olduğu açıklandı.

 

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa