81 ilden sela sesleri yükseldi...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü olan selalar, ülke genelindeki camilerde okundu.

AA
Kaynak AA, DHA
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 05:10
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 04:56
AA
Kaynak AA, DHA

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri için 90 bin camide sela okundu. Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar sokaklara dökülürken, saatler 00.13'ü gösterdiğinde camilerden şehitler için sela sesi yükseldi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 8. yıldönümünde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen program çerçevesinde, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki tüm camilerden yeniden yükseldi.

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunan Millet Camii başta olmak üzere Hacı Bayram-ı Veli Camii, Kocatepe Camii ve Melike Hatun Camii'nden saatler 00.13'ü gösterdiğinde eş zamanlı olarak sela sesleri duyuldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı’na katıldı.

Program mehteran konseri ile başladı. Ardından sanatçılar Uğur Işılak, Alper Kış, Ceyhun Çelikten, Mustafa Yıldızdoğan ve Azerin bir konser verdi.

Konserlerin ardından etkinlik, tiyatro gösterisi ve şehitlerin isimlerinin okunması ile devam etti. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve ardından duanın edildiği programda son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan, “Anma toplantımıza katılımlarınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Bugün milletimin zaferinin aziz milletimizin FETÖ’cü darbesine karşı kuru elleriyle yazdığı direniş destanın 8’inci yılını idrak ediyoruz. 15 Temmuz kıyamının 8’inci seneyi devriyesinde bu gazi mekanda ve 81 vilayetimizin tamamında birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız. Biriz, beraberiz, genci yaşlısı kadimi bunun yanında kadını erkeği ile 85 milyon hepimiz tek yumruğuyuz. Bu aziz milletin bir ferdi ve Türkiye Cumhurbaşkanı olarak karşımdaki bu muhteşem kardeşlik tablosundan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum. Bu muazzam birlik ve beraberlik için, dosta güven düşmana korku veren bu dik duruşunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa