Ankara Emniyet Müdürlüğünde 15 Temmuz anma programı...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz gecesi vurulan Ankara Emniyet Müdürlüğündeki anma programına katıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 06:10
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 04:56
Ankara Emniyet Müdürlüğünde 15 Temmuz anma programı...
AA
Kaynak AA

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hedef aldığı noktalardan biri olan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen anma programına katıldı.

Yerlikaya, darbe girişimi sırasında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde şehit olanların fotoğraflarının bulunduğu bölümlere karanfil bıraktı ve programa katılan şehit aileleri ile gazilerle sohbet etti.


Yerlikaya, yaptığı konuşmada, 8 yıl önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün bombalandığını ve 7'si polis, 6'sı sivil vatandaş olmak üzere 13 kişinin şehit olduğunu hatırlattı.

Yerlikaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"İçimiz yanıyor çünkü şehitlerimiz, gazilerimiz var. Anaların yüreği yanık, babaların boynu bükük. Evlatlar yetim, öksüz kaldı. Ama bir taraftan da gururluyuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği büyük liderlikle, milletimizin azmi, kararlılığı ve cesaretiyle, o hainlere fırsat vermedik. Bayrağımızı çiğnetmedik. Canımız pahasına da olsa vatanımızı koruduk."


Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün bir aslan yuvası olduğunu belirten Yerlikaya, "Kahramanlar ocağıdır. Bu ocak o gece darbecilere geçit vermedi. Vatanını, milletini, bayrağını korudu. Allah hepsinden razı olsun." dedi.


Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak tüm terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ ile mücadeleyi de durmaksızın sürdürdüklerini belirtti ve şu değerlendirmede bulundu:

"O hainler hangi kılığa girerlerse girsinler, hangi ine saklanırlarsa saklansınlar devletimizin nefesi onların ensesindedir. Hepsini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Çünkü şehit analarına, şehit babalarına, şehit eşlerine ve evlatlarına sözümüz var. Milletimize sözümüz var. Bu yaptıklarının bedelini o alçaklara en ağır şekilde ödetiyoruz, ödetmeye de devam edeceğiz. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Üzerinden değil 8 yıl, asırlar geçse de milletimiz, devletimiz, 15 Temmuz’u unutmayacak, unutturmayacak."

Programın sonunda ise şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa