İzmir Menderes'teki yangın kontrol altına alındı

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alındı.

AA
Kaynak AA, DHA
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 07:55
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 08:36
İzmir Menderes'teki yangın kontrol altına alındı
AA
Kaynak AA, DHA

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Oğlananası Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün saat 15.57'de başlayan yangına, gece boyunca hem havadan hem de karadan müdahale devam etti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 7 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 1 dozer yangını söndürmek için seferber edildi.


Yangın, ekiplerin kararlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. Yangından yükselen yoğun duman ve yangına müdahale eden hava araçlarının hareketliliği, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda bazı seferlerin aksamasına yol açtı.

MANİSA SOMA'DA SON DURUM

Manisa Valiliği, Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve tedbir amaçlı 2 mahallenin boşaltıldığı yangına ilişkin, bölgede tedbir amaçlı elektriğin kesildiğini, rüzgarın etkisi altında olan bölgede yangına müdahalenin devam ettiğini bildirdi.

Yangın sebebiyle 90 haneli Tekeli Işıklar Mahallesi ve 150 haneli Bayat Mahallesi'nin tedbir amaçlı boşaltıldığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Yangının Çevircek Mahallesi'ne sirayet etme ihtimaline karşı gerekli tedbirler alınmıştır. Bölgede tedbir amaçlı elektrik kesilmiştir. 40-60 km/s bulan rüzgarın etkisi altında olan bölgede yangına müdahale devam etmektedir. Yangın dolayısıyla herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır. Yangınlara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması hususunu önemle rica ederiz."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa