Soma'da çıkan yangına müdahale sürüyor...

Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Manisa Valiliği çalışmalarla ilgili açıklama yaptı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 08:43
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 08:11
Soma'da çıkan yangına müdahale sürüyor...
AA
Kaynak AA

Manisa'nın Soma ilçesinde Deniş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle tedbir amaçlı iki mahallenin tahliye edildiği bildirildi. Yangının kontrol altına alınamaması üzerine bölgede elektrik kesildi ve yoğun rüzgarın etkisi altında yangına müdahale çalışmaları devam ediyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer yangına müdahale etmek üzere bölgeye sevk edildi. Tekeli Işıklar Mahallesi'nin ardından Bayat Mahallesi de tedbir amaçlı boşaltıldı.

Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, yangının kontrol altına alınmak üzereyken şiddetli rüzgar nedeniyle tekrar yayıldığını ve köyde tutuşan herhangi bir yapı olmadığını belirtti. Akkaya, tüm ekiplerin yangının köye sıçramaması için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ve Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, tahliye çalışmalarını yakından takip ediyor.

Yangına müdahalede gece görüşlü helikopter de kullanılıyor. Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangının Çevircek Mahallesi'ne sirayet etme ihtimaline karşı gerekli tedbirlerin alındığı ve bölgede elektrik kesintisi yapıldığı belirtildi. Ayrıca yangın dolayısıyla herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Yangına karşı tüm vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

RÜZGARLI HAVA EKİPLERİ ZORLUYOR

Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler nedeniyle Tekeli Işıklar Mahallesi'nin ardından Bayat Mahallesi'nin de tedbir amaçlı boşaltılmasına karar verildi.

Tahliye çalışmalarını Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ve Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez de takip ediyor.

Okur, vatandaşları sakin olmaya davet ettiklerini belirterek, "Ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. İnşallah daha fazla yayılmadan kontrol altına alınacak. Ancak aşırı derecede rüzgarlı hava, yangının kontrol altına alınmasını engelliyor. Şu ana kadar bir yaralanma, can ve mal kaybı hadisesi yaşanmadı. Umarım bundan sonra da yaşanmaz. Mahalle sakinlerine geçmiş olsun diliyorum." ifadesini kullandı.

Öte yandan, söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğüne ait gece görüş helikopterinin de destek verdiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa