Ailesi 1 yıldır kayıp olan Veli Eren'i bulmak için destek bekliyor

1 yıldır kayıp olan 19 yaşındaki oğulları Veli Eren'i arayan baba Mehmet Atay ve anne Ebru Atay, "somut bilgisi olan emniyete başvursun" çağrısı yaptı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 10:43
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 10:53
Ailesi 1 yıldır kayıp olan Veli Eren'i bulmak için destek bekliyor
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İzmir’in Karşıyaka ilçesinden eğlenmek için Çeşme Alaçatı’ya giden 19 yaşındaki Veli Eren Atay’dan bir yıldır haber alınamıyor. Baba Mehmet Atay, "Uykumuz kalmadı. Suyun bile tadını alamıyoruz artık. Sabırla bekliyoruz. Mucize bekliyoruz. İsyan etmek yok" dedi.

"Çeşme'ye gidiyorum" diye çıktı

Marangoz Mehmet Atay (49) ile internet üzerinden kıyafet satan Ebru Atay çiftinin büyük oğulları olan ve diş polikliniğinde çalışan Veli Eren Atay, 15 Temmuz 2023'te arkadaşlarıyla buluşmak için Karşıyaka’daki evinden çıkarak Çeşme’ye gitti. Aynı akşam arkadaşlarıyla Alaçatı’daki bir eğlence kulübüne geçti.

 Görgü tanıkları ve kamera kayıtlarına göre, saat 02.30 sıralarında Atay’ın iki kız ve iki erkek arkadaşı mekandan ayrıldı. Veli Eren Atay ise saat 04.00 civarında kulüpten çıktı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. 

En son annesiyle 16 Temmuz saat 01.00’de telefonda görüşen Veli Eren, merak edilmemesini ve Çeşme’de çok eğlendiklerini söylemişti.

Afiş bastırıp sokak sokak yardım istediler

Endişelenen Ebru ve Mehmet Atay çifti, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Aradan geçen zamana rağmen Veli Eren’den haber alınamadı. 

Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri arama çalışmalarını sürdürürken, sanat dünyasından birçok isim de sosyal medya üzerinden destek verdi. Aile, oğullarının bulunması için fotoğrafı ve iletişim numaralarının olduğu kayıp afişleri bastırarak sokak sokak dolaşıp yardım istedi. Ancak bir yıl geçmesine rağmen Veli Eren Atay’dan bir iz bulunamadı.

Cep telefonu Manisa'dan çıktı

Polis, Veli Eren Atay’ın cep telefonunu Manisa’da bir ailenin elinde buldu. Aileyi bir süre takibe aldıktan sonra olayla ilgileri olmadığını tespit eden polis, telefonun Atay’ın kaybolduğu gün Çeşme’de bir plajda bulunduğunu ve ailenin bu telefonu bir süre evde tuttuktan sonra kullanmaya başladığını belirledi. Telefon geçen ay Atay’ın ailesine teslim edildi.

Aileden yardım çağrısı

Veli Eren Atay’ın annesi Ebru Atay, "Tam bir sene oldu. Bir sonuç çıkmadı. Çok çabaladık. Sosyal medyada çok fazla takipçi kitlesine ulaştık ama gelen ihbarların çoğu asılsız çıktı. Tek amacımız, Eren’in 16 Temmuz’da son görüldüğü iddia edilen koydan bir görüntüye ulaşmaktı. Çok yıprandık, sinirlerimiz aşırı bozuk. 1 yıl uykusuz ve acı içinde geçti. Oğlum Veli Eren hakkında somut bilgisi olan lütfen emniyete başvursun" dedi.

Baba Mehmet Atay ise, "Uykumuz kalmadı. Suyun bile tadını alamıyoruz artık. Devamlı Murat Göğebakan’ın söylediği 'Hasretinle Yandım Gönlüm' şarkısını dinliyorum. Sabırla bekliyoruz. Mucize bekliyoruz. İsyan etmek yok" diye konuştu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa