Çeşme'deki yangında acı detay! Ölüme koşarken kayda almış

İzmir Çeşme'de dün çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Baba, oğul ve yenenin öldüğü felakette acı bir detay ortaya çıktı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 12:35
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 13:27
Çeşme'deki yangında acı detay! Ölüme koşarken kayda almış
Kübra Şenal Editör

Mesut Coşkunöz, Hilmi Coşkunöz ve Mine Elmas’ın hayatını kaybettiği yangına ilişkin yeni detaylara ulaşıldı.


4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Alaçatı Mahallesi'nde ormanlık, makilik ve otluk alanda çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği Ovacık Mahallesi'ne gelerek incelemelerde bulunan Elban, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangının saat 12.00 civarında çıktığını ve rüzgarın etkisiyle de hızla yayıldığını belirtti. Bu noktada orman, itfaiye, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin süratli müdahalesiyle yangının 14.30'da kontrol altına alınıp söndürüldüğünü aktardı.

Öte yandan İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına sebep oldukları iddia edilen 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Vali Elban, şüphelilerin bahçede kaynak ve hızar işleri yaptığını, kıvılcımların makilik alana sıçraması sonucu yangının başladığını belirtti.


Elban, yangın felaketiyle ilgili şu detayları verdi:

"Ekipler buraya geldiklerinde 4 evde 8 vatandaşımızın yaşadığı söylendi. Evlerinden çıkmışlardı zaten, 5 vatandaşımızı süratle tahliye ettiler. Ekiplerimiz buraya ulaştığında 3 vatandaşımız araziye kaçmışlardı. Jandarma, AFAD, belediye ekiplerimiz, Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterimiz aramasına rağmen maalesef kendilerine ulaşılamadı. Yangın tamamen söndürüldükten sonra üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit ettik. 2 erkek ve bir kadın maalesef hayatını kaybetti. Bu 4 evde yaşayan sakinlerden, farklı aileler burada yaşıyorlar. Alaçatı'nın sakinlerinden 3 vatandaşımızın tahliye için gelen ekiplerimizin aramasına rağmen erkenden panikle kaçmaları, bulunamamaları maalesef bu kötü sonucu ortaya çıkardı."


RİSK KALMADI

Yangınla ilgili herhangi bir risk kalmadığını da belirten Elban, "Esas itibarıyla burada nitelikli orman, ağaç yok. Basit çalılık ve makilik vasfında. Havanın kuru olması, rüzgarın şiddeti nedeniyle hızlı yayıldı. Bölgemizde çok yangınımız var. Onlar içerisinde büyük diye değerlendiremeyeceğimiz bir yangın" şeklinde konuştu.


EVLERİ HASAR ALMAMIŞ

Yangın sırasında panikleyerek araziye kaçan 3 kişinin dumandan etkilenerek hayatını kaybettikleri değerlendirilirken evlerinin ise yangında hasar almadığı gözlemlendi.


ÖLÜME KOŞARKEN VİDEOYA ALMIŞ

2 çocuk annesi ve kalp hastası Mine Elmas'ın o anları videoya aldığı ortaya çıktı.



Koşarak çekilen görüntülerde Elmas'ın, “Evlerimizin olduğu yer yanıyor. Dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz yerde 4 yetişkin, 3 çocuk var” dediği duyuluyor.


HEPSİNİ KURTARMAYA ÇALIŞTI

Elmas, yangın esnasında hem kendi çocuğu hem de Hilmi Coşkunöz'ün çocuğu ile eşi Simay'ın alandan çıkmasına yardım etmesinin ardından baba-oğulu da kurtarmaya çalışırken alevler arasında kalıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa