Güney Koreli futbolcu Hyun-seok Hong kimdir?

Jupiler Pro League kulübü Gent ve Güney Kore milli takımında oynayan Güney Koreli profesyonel futbolcu Hyun-seok Hong kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 12:56
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 17:44
Güney Koreli futbolcu Hyun-seok Hong kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Hong Hyun-seok, 16 Haziran 1999'da doğan Güney Koreli bir profesyonel futbolcudur. Şu anda Jupiler Pro League kulübü Gent'te orta saha oyuncusu olarak forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri: Ocak 2018'de, Hong, Ulsan Hyundai'nin genç takımından Almanya'nın SpVgg Unterhaching kulübüne transfer oldu. Profesyonel debutunu 27 Şubat 2019'da 3. Liga'da VfR Aalen karşısında Lucas Hufnagel'in yerine 84. dakikada oyuna girerek yaptı.

Juniors OÖ'deki kiralık döneminin ardından, Hong Hyun-seok, Avusturya Bundesliga'da bir sezon geçirdikten sonra Gent'e transfer oldu. Bu transfer, Buffalos'un golcüsü Tarik Tissoudali'nin yaşadığı ACL sakatlığı sonrasında Ağustos 2022'de gerçekleşti ve Hong'u kulüpte forma giyen ilk Koreli oyuncu yaptı.

Belçika'ya geçiş yaptıktan sonra, Hong hemen Gent'in ilk takımına dahil edildi ve 12 Ağustos 2022'de Oostende deplasmanında yaptığı ilk maçında 28. dakikada harika bir aşırtma golü atarak Gent'in 3-1 kazandığı maça katkıda bulundu.

Uluslararası Kariyer: Hong, 2014 Yaz Gençlik Olimpiyatları'nda Çin'in Nanjing şehrinde düzenlenen erkekler futbol turnuvasında Güney Kore'nin 15 yaş altı milli takımında yer aldı. Turnuvada dört maçta da başladı ve takımıyla birlikte gümüş madalya kazandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa