Sokratis Papastathopulos kimdir?

Sokratis olarak da bilinen ve stoper olarak oynayan Yunan eski profesyonel futbolcu Sokratis Papastathopulos kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
16 Temmuz 2024 13:53
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2024 13:53
Sokratis Papastathopulos kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Sokratis Papastathopoulos, 9 Haziran 1988'de doğmuş ve Sokratis olarak da bilinen Yunan eski profesyonel bir futbolcudur. Kariyerini 2023-24 sezonunun sonunda futbolu bırakarak tamamlamıştır.

Kulüp kariyeri AEK Atina Papastathopoulos, Toni Savevski tarafından keşfedilmesinin ardından Apollon Petalidiou'dan AEK Atina'ya transfer olmuştur. 26 Ekim 2005 tarihinde, AEK formasıyla debut yapmıştı. Ocak 2006'da, ilk takım tecrübesi kazanmak için Beta Ethniki kulübü Niki Volos'a altı aylık bir kiralama sözleşmesiyle gönderilmiştir.

2006-07 Süper Lig Yunanistan sezonunda, Papastathopoulos, Bruno Cirillo, Traianos Dellas ve Vangelis Moras gibi oyuncularla rekabet ederken 14 maçta forma giymiştir. Ayrıca 2007-08 Şampiyonlar Ligi kampanyasında da forma giymiştir ve bir Süper Lig maçında 19 yaşında AEK'nın tarihindeki en genç kaptanı olarak Panathinaikos'a karşı çıktığı maçta takımının kaptanlığını yapmıştır.

Genoa 1 Ağustos 2008 tarihinde, Papastathopoulos, İtalyan Serie A takımlarından Genoa'ya gizli bir ücret karşılığında transfer olmuştur. Aynı gün içinde Genoa ile bir kulüp dostluk maçına çıkmıştır. Papastathopoulos, Genoa formasını ilk kez 27 Eylül 2008 tarihinde Fiorentina'ya karşı giymiş, birkaç gün sonra Coppa Italia'da Ravenna'ya karşı başlamıştır. Genoa'daki ilk golünü 5 Ekim 2008 tarihinde Napoli'ye karşı evinde atmıştır.

A.C. Milan 20 Temmuz 2010 tarihinde A.C. Milan'ın web sitesi, Papastathopoulos'un €14 milyon karşılığında kulübe katıldığını ve Genoa'nın Gianmarco Zigoni, Nnamdi Oduamad ve Rodney Strasser'ın bir ortaklık anlaşmasında yarısını satın alarak ödeme planına 4.5 milyon € eklediklerini doğrulamıştır. Papastathopoulos, kulüp yöneticisi Massimiliano Allegri'nin göreve başlamasının ardından kulübün ilk transferi olmuştur.

24 Mayıs 2011 tarihinde, Milan ve Genoa yöneticileri Adriano Galliani ve Enrico Preziosi, Kevin-Prince Boateng, Alberto Paloschi, Marco Amelia ve Giacomo Beretta'nın oyuncu sahipliklerinin çözülmesi konusunda sözlü olarak anlaşmıştır. Anlaşma, Milan'ın Gianmarco Zigoni, Rodney Strasser ve Nnamdi Oduamadi'yi (hepsi orijinal fiyattan) geri almasını ve Genoa'nın Papastathopoulos'u €13 milyon karşılığında geri almasını içermiştir, bu da Milan'ın etkili bir şekilde kira maliyetini €1 milyon olarak belirlemiştir.

Werder Bremen 21 Temmuz 2011 tarihinde, Papastathopoulos Almanya kulübü Werder Bremen'e sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer olmuştur. Kiralık dönemde gösterdiği etkileyici performansların ardından, 16 Nisan 2012 tarihinde Werder Bremen'e €5 milyon transfer ücretiyle kalıcı olarak transfer olduğu açıklanmıştır. 2012-13 sezonu, kulübün kötü bir sezon geçirdiği bir dönem olmuştur.

Borussia Dortmund 24 Mayıs 2013 tarihinde, Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde Papastathopoulos'un €9.5 milyon karşılığında Dortmund'a transfer olduğu açıklanmıştır ve 2018'e kadar olan beş yıllık bir sözleşme imzalamıştır. Merkez savunma Felipe Santana'nın Schalke 04'e transfer olmasıyla, Papastathopoulos Dortmund'un etkili üçüncü seçeneği olarak başlamıştır.

10 Temmuz 2013 tarihinde, Papastathopoulos, Dortmund'un İsviçre kulübü Basel'e karşı oynadığı St. Jakob-Park'taki bir önceki sezon hazırlık maçında debut yapmıştır. Papastathopoulos'un 2013-14 Bundesliga kampanyasının en iyi XI'ine seçilmesiyle ödüllendirilmiştir.

Kasım 2014'te, Papastathopoulos, sağ bacağında kırık fibula teşhisi konularak iki hafta boyunca sahalardan uzak kalmıştır. Sakatlığını Dortmund'un Borussia Mönchengladbach'ı 1-0 yendiği maçta yaşamıştır, bu sonuç kulübün Bundesliga'da beş maçlık bir yenilgi serisine son vermiştir. Erken bir iyileşme sonrasında, 26 Kasım'da Arsenal ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçı için sahaya çıkmıştır.

Arsenal 2 Temmuz 2018 tarihinde, Papastathopoulos, Arsenal'a £17.6 milyon karşılığında transfer olmuş ve takımı Manchester City'ye karşı 12 Ağustos 2018 tarihinde debut yapmış, aynı zamanda Arsenal'in Qarabağ'a karşı UEFA Avrupa Ligi maçında gol atmıştır. 2020-21 Premier Lig ve UEFA Avrupa Ligi sezonları için Arsenal kadrosundan eksik olan oyunculardan ikisi de Papastathopoulos ile Mesut Özil'dir.

Olympiacos 25 Ocak 2021 tarihinde, Papastathopoulos Yunanistan kulübü Olympiacos'a transfer olmuş ve 21 Nisan 2021 tarihinde Asteras Tripolis'e karşı 1-0'lık galibiyeti sağlamıştır.

Real Betis ve Emeklilik 26 Ekim 2023 tarihinde, Papastathopoulos, La Liga kulübü Real Betis ile bir yıllık bir anlaşma imzalamıştır. 19 Mayıs 2024 tarihinde Real Madrid'e karşı oynadığı son profesyonel futbol maçını oynadıktan sonra futbolu bıraktığını açıklamıştır.

Millî kariyer Papastathopoulos, 5 Şubat 2008 tarihinde, UEFA 2008 Kupası'ndaki UEFA Şampiyonlar Ligi maçında A. Č. Milan ile A. F. Ajax takımları karşı karşıya gelirken, bir maçın 18. dakikasında taraftarlara doğru attığı Gollob gole 89'da yuvasını izleyen taraftar, bu maçın 15. dakikaları bir gol de eklenmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa